avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... modificare carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

modificare carte funciara

In urma unor masuratori la unul din vecinii mei s-a constatat o eroare in cartea mea funciara. S-au efectuat din nou masuratori la intreaga noastra suprafata si se pare ca sunt de fapt doua erori atat in partea de sud cat si in cea de nord . Din pacate daca in partea de nord ne-am inteles cu vecinii sa modificam si am obtinut semnatura pe noul proces verbal de vecinatate in partea de sud , vecina care nu are carte funciara nu vrea sa semneze pana nu fac un gard nou ( un soi de santaj ca sa platesc numai eu acest gard) . Vreau sa intreb daca modificarea nu se poate face si fara acordul ei , fiind vorba de masuratorile unui topometrist autorizat , ea neavand carte funciara , iar aria mea totala se micsoreaza cu 7 metri patrati. Mentionez ca in partea de sud ( cea cu problema) s-a gresit in defavoarea mea. Ce masuri pot lua pentru modificarea cartii mele funciare , pentru ca vecinul din nord sa poata sa isi faca si el cartea funciara - intre noi doi in momentul de fata fiind incalecari ale limitelor) ? Va multumesc pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:08, 10 Ianuarie 2012
Consider ca cel mai indicat lucru sa deschideti actiune civila care sa aiba ca obiect "GRANITUIRE''. Asa chemati in instanta toti vecinii si va stabiliti prin hotarare judecatoreasca granitele imobilului pe care sunteti proprietar.
În cazul în care vecinii se înţeleg , se poate face modificare fără a apela la instanţă, prin procedura necontencioasă, neexistând litigiu.Poate reuşiţi să o convingeţi şi pe vecina rebelă, mai ales că un astfel de proces este de durată şi mai ales costisitor.Mai ales că este vorba de erori şi acest lucru se poate face la cerere, direct la C.F, nefiind probleme de suprafaţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii: curte inscrisa in cf cu mai putini metri decat in realitate rpoenaru rpoenaru in urma cu 9 ani am cumparat un teren intravilan pe care ulterior am construit o locuinta. In extrasul CF sunt 191 mp dar in realitate sunt 337.1 mp. Granitele ... (vezi toată discuția)
Care sunt laturile terenului? costirazvan8 costirazvan8 Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a ... (vezi toată discuția)
Granituire/ carte funciara cpaula cpaula Am 2 procese pe rol pt granituire si carte funciara , ca reclamant. Din actele depuse de partea adversa respectiv C.F. si contract de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)