avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii: curte inscrisa in CF cu mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii: curte inscrisa in CF cu mai putini metri decat in realitate

in urma cu 9 ani am cumparat un teren intravilan pe care ulterior am construit o locuinta. In extrasul CF sunt 191 mp dar in realitate sunt 337.1 mp. Granitele au fost delimitate in urma cu circa 60 de ani, cand aceste terenuri au fost date de Primarie, iari de atunci nu au mai fost niciodata modificate. In momentul intabularii locuintei, diferenta de metri patrati a fost pusa cu mentiunea "in folosinta". Acum a aparut o vecina care vrea aproximativ 40 mp din spatele curtii mele pentru iar in urma masuratorilor efectuate de un topometrist ii rezulta mai putini metri in realitate decat pe extrasul pe carte funciara. Gardul care delimiteaza granita cu ea a fost construit tot de dansa cu multi ani in urma. Cum ar trebui sa procedez? este mai bine sa ii cedez de buna voie sau am vreo sansa sa castig daca ajung in instanta cu ea? Doamna nu vrea numai de la mine dar de la toti vecinii care nici ei nu au mai modificat granitele de cand aceste terenuri au fost date de Primarie.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:04, 24 Iulie 2015
Faptul că vecina are mai puțini metrii decât în acte nu înseamnă că cei care sunt în plus provin din curtea d-voastră. Pentru acest lucru , va trebuie efectuată o acțiune de grănituire pe drept de folosință, având în vedere că există gardul de mai mult timp, că e făcut chiar de vecină ,
Cu atât mai mult cu cât terenul a fost dat de Primărie, care a stabilit la data respectivă granița. , d-na având proprietatea provenind în alte moduri(din moștenire, din contract vc, ) și prin urmare așa a existat la data când l-a primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Care sunt laturile terenului? costirazvan8 costirazvan8 Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a ... (vezi toată discuția)
Gard daramat si lasat asa 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Am doua intrebari: 1. Pe una dintre laturile casei mamei mele se afla o cladire care tinea loc de gard. Anul trecut terenul pe care era ... (vezi toată discuția)