buna ziua,
am o situatie, care desi pare simpla, mi se pare aproape imposibil de rezolvat in momentul de fata. pfa cu sediul social intr-un judet, domiciliul persoanei in alt judet, declara si plateste impozit, in judetul cu sediul social, iar in cel cu domiciliul din cartea de identitate este impus din oficiu. mentionez ca pfa-ul este radiat din 2010, iar de aproximativ 4 luni, de cand am primit poprirea pe salariu pentru impunerea din oficiu, nu reusesc sa fac macar un pas pentru ca cei de la judetul cu impunerea din oficiu sa descarce sumele respective. am toate documentele necesare pentru a demonstra ca sunt impozitata de 2 ori pentru aceeasi activitate,(singura dealtfel), dar sincer cred ca sunt rau intentionati. ce ma sfatuti sa fac in aceasta situatie? multumesc!
buna seara,
as vrea sa imi spuneti va rog, ce impozite datoreaza un srl, microintreprindere care vrea sa sustina spectacole de magie in scoli, gradinite si petreceri private, precum si ce documente trebuie sa emita:bon fiscal, factura sau bilete cu valoare fixa?
multumesc!
multumesc mult! am inteles si eu ca asa pun cei de la administratie problema, numai ca eu nu inteleg asa lucrurile si de aceea vroiam sa ajung sa ii inteleg de ce pun asa problema! multumesc inca o data pentru raspuns!
multumesc mult pentru raspunsuri. nu am explicat situatia destul de clar, asa ca imi cer scuze si incerc sa explic inca o data, de data aceasta sper ca mai bine. pentru ceea ce achizitionez anul acesta fac plata facturii pe loc in numerar, dar am si sold neachitat din anul precedent, (pentru care evident am dedus tva), pe care vreau sa il achit treptat (nu sa mai deduc inca o data tva la el). altfel spus, sunt obligata sa achit intai soldul la furnizorul respectiv pentru ca mai apoi sa mi se stinga facturile din anul curent si prin urmare sa nu pot deduce tva-ul? mentionez ca pe chitante este specificata factura care se achita, respectiv cea de anul acesta
chiar daca la acelasi furnizor am facturi din urma neachitate urmand sa le achit treptat, iar pentru ce se emite anul acesta platesc pe loc?
buna ziua,
daca la 31.12.2012 am sold la furnizori si am intrat in sistemul de tva la incasare, pot deduce tva in situatia in care pentru facturile emise anul acesta plata se face pe loc?
Răspuns la discuția
somaj
acum este in preaviz la functia de baza, deci poate sa inceteze la cim partial in timp util? multumesc mult!
Răspuns la discuția
somaj
are 12 luni, dar mi s-a spus de la ajofm ,ca nu se poate decat daca si se la celalat loc de munca isi inceteaza activitatea prin restructurare
buna ziua! un salariat cu 2 contracte de munca, este disponibilizat de la locul de munca unde are functia de baza. daca isi da demisia sau isi inceteaza contractul cu acordul partilor la cel de-al doilea loc de munca unde lucreaza cu 1h/saptamana, poate sa intre in somaj?