avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters224125

Activitate ContSters224125

Răspuns la discuția executare silita
Deci ma sfatuiti sa fac o contestatie si sa nu iau de bun ce mi-a zis executorul ca ar fi doar o notare la cadastru si ca banca va face o suspendare a procedurii de scoatere la licitatie dat fiind faptul ca m-am prezentat la executor si am discutat si ca poprirea pe salariu se deruleaza in continuare sau sa mai astept raspunsul bancii la cererea de suspendare, raspuns care ar putea depasi acest termen de 15 zile poate. Executorul a afirmat ca banca nu este interesata de vanzarea imobilului care este destul de anevoioasa ci mai degraba sa-si recupereze din venitul meu lunar. Va multumesc din suflet pt raspunsuri.
Răspuns la discuția executare silita
Va multumesc. O parte din constiinta mi s-a eliberat. V-as m-ai ruga sa ma sfatuiti daca puteti ca nu stiu cum as putea iesi din acest impas ce solutii as putea adopta. O contestatie la somatie ce cheltuieli incumba sau ce repercursiuni, Nu stiu de ce au mai facut si aceasta somatie deoarece poprirea pe salariu s-a derulat fara sincope timp de un an. Am fost la executor cu somatia si m-au asigurat ca nu se va declansa procedura de scoatere la licitatie ca este doar o masura de precautie a bancii de a nota la cadastru imobilul dar nu am primit nimic scris. doar verbal, in schimb in somatie nu scrie despre asa ceva ci ma someaza la achitarea intregului debit in 15 zile, timp in care daca nu ma conformez se va numi un expert evaluator si se va scoate la licitatie imobilul.
Am o infiintata o poprire de un an datorita unui credit de consum, timp in care din partea de 1/3 a salariului abia s-au acoperit cheltuielile de executare . Acum am primit o somatie de executare a imobilului aflat in proprietate. Imobilul este dobandit cu contract de vanzare cumparare de la bunici si are clauza viagera. Bunica inca traieste. Creditul a fost facut fara garantie imobiliara sau ipoteca. Ce s-ar mai putea face in cazul acesta? La ce sa ma astept?
Răspuns la discuția Poprire salariu
Multumesc pt raspuns, daca ati putea sa-mi precizati si cadrul legal, iar in situatia in care firma care a pus in aplicare poprirea este in procedura de lichidare ce si cine are obligatia incunostiintarii despre aceasta poprire?
Discuție Poprire salariu
Daca am o poprire pe salariu si-mi schimb locul de munca cine are obligatia de a anunta executorul sau cum se procedeaza? Multumesc.
Sotia poate incasa aceasta contributie retinuta necuvenit sotului decedat si cu un certificat de calitate sau trebuie musai facuta succesiunea?
Multumesc.
Discuție Legea 9/1998
Cum pot obtine mai repede despagubirile conform Legii 9/1998, desi in comunicarea de la anrp stipuleaza efectuarea platii incepand cu anul urmator emiterii deciziei, ceea ce nu s-a intamplat de 6 ani.
La ce interval de timp se semneaza fisa de protectie a muncii pentru personal administrativ? Rog cu trimitere la lege.
Buna ziua,
Am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in 2008. Din 2009 am inceput sa am intarzieri la plata ratelor si am efectuat plati partiale adica plateam cam 80% din rata , iar la o perioada plateam o suma mai mare dar se acumulau si penalitati si tot in restanta eram, pe fondul neprimirii la timp a salariuluisi micsorarilor salariale. Am mai acut demersuri la banca relatand situatia de fapt si in 2009 si anul acesta dar nu am avut nici un raspuns favorabil. In data de 10 aug am primit somatie de declarare scadenta anticipata. Banca urmand a-si recupera toata valoarea creditului si dobanzi penalizatoare.Am mai facut o cerere de acord de plata care mi-a fost respinsa si in care declaram venitul si rata pe care o pot plati, gradul de suportabilitate lunar, rata care ar fi fost un pic mai mare decat cea initiala. Am incercat sa mai port si alte dialoguri cu banca sa gasim cumva o cale de renegociere dar am intampinat o pozitie destul de ostila de genul "Asta e, nu mai avem ce face, o sa va sune un executor si o sa vedeti mai departe". Nu am stat in pasivitate si am platit in continuare rata si am scris Bancii din Bucuresti , de data aceasta am trimis si documentele care atestau dificultatile financiare prin care am trecut in aceasta perioada si anume acte aditionale la contracte de scaderea venitului. De aceasta data am primit raspuns cu oferta de acord de plata cu o rata dubla decat cea declarata de mine ca suportabila. Cert este ca lipsa unui dialog pertinent si a unei corecte informari din partea bancii, precum si factorii economici, m-au adus in aceasta situatie din care nu mai stiu cum sa ies intr-un mod in care sa nu ajung sa platesc triplu acest credit pentru o acumulare restanta de max 2000 lei cu tot cu penalitati la momentul declararii scadentei.Va rog sa ma sfatuiti fata de cele de mai sus. Multumesc