HG 955/2010
ART. 16
(1) În cazul întreprinderilor cu
până la 9 lucrători inclusiv, angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) activităţile desfăşurate în cadrul întreprinderii nu sunt dintre cele prevăzute în anexa nr. 5;
b) angajatorul îşi desfăşoară activitatea profesională în mod efectiv şi cu regularitate în întreprindere şi/sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel puţin un program de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată minimă de 40 de ore şi conţinutul prevăzut în anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atestă printr-un document de absolvire a programului de pregătire.
Iar referitor la instruire TESA..... fiecare angajator isi stabileste singur ... TESA care merge la locuri de munca cu riscuri mari nu se poate compara cu un TESA - contabil, casier,.....etc.
Daca ati fi citit cu atentie articolul de lege din postare (96/2) nu ati mai fi facut remarca citata!
TESA , nu sunt doar cei ce desfasoara activitate in birouri, sunt si cadrele de conducere - (ingineri, maistrii, ) care macar teoretic stau la locul de productie.
Evaluarea de riscuri se face pe locuri de munca si meserii . In functie de aceasta evaluare se stabileste periodicitatea si materialele de instruire pe fiecare categorie de lucratori.