avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... instructaj protectia muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

instructaj protectia muncii

La ce interval de timp se semneaza fisa de protectie a muncii pentru personal administrativ? Rog cu trimitere la lege.
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 08:36, 11 Octombrie 2011
Art. 106-109 din Normele generale de protectie a muncii, emise prin Ordinul Ministrului Muncii si Protectiei Sociale nr. 508/20.11.2002 si Ordinul Ministrului Sanatatii si Familiei nr. 933/25.11.2002.
Prin aparitia L319/2006 , a normelor metodologice HG 1425/2006, completate cu HG955/2010, Legea 90 si Normele generale au fost abrogate !
Pentru personalul tehnoco-administrativ, instruirea periodica se poate face o data la 6 luni, iar fisa se semneaza imediat dupa instruirea de minim 2 ore .Pentru personalul de conducere
o data la 12 luni
HG955/2010
ART. 96
(1) Instruirea periodică se efectuează de către conducătorul locului de muncă.
(2) Durata instruirii periodice, intervalul dintre două instruiri şi periodicitatea verificării instruirii vor fi stabilite prin instrucţiuni proprii, în funcţie de condiţiile locului de muncă şi/sau postului de lucru.
(2^1) Intervalul dintre două instruiri periodice nu va fi mai mare de 6 luni.
(3) Pentru personalul tehnico-administrativ intervalul dintre două instruiri periodice va fi de cel mult 12 luni.
in cazul unei firme la care administratorul nu are CMI, cum poate el sa faca instruirea periodica si la locul de munca ???? sau deleaga pe cineva din firma. mentionez ca administratorul are CMI 8 ore la firma X....?
Iar referitor la instruire TESA..... fiecare angajator isi stabileste singur ... TESA care merge la locuri de munca cu riscuri mari nu se poate compara cu un TESA - contabil, casier,.....etc.
HG 955/2010
ART. 16
(1) În cazul întreprinderilor cu până la 9 lucrători inclusiv, angajatorul poate efectua activităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) activităţile desfăşurate în cadrul întreprinderii nu sunt dintre cele prevăzute în anexa nr. 5;
b) angajatorul îşi desfăşoară activitatea profesională în mod efectiv şi cu regularitate în întreprindere şi/sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel puţin un program de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată minimă de 40 de ore şi conţinutul prevăzut în anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atestă printr-un document de absolvire a programului de pregătire.

Iar referitor la instruire TESA..... fiecare angajator isi stabileste singur ... TESA care merge la locuri de munca cu riscuri mari nu se poate compara cu un TESA - contabil, casier,.....etc.


Daca ati fi citit cu atentie articolul de lege din postare (96/2) nu ati mai fi facut remarca citata!
TESA , nu sunt doar cei ce desfasoara activitate in birouri, sunt si cadrele de conducere - (ingineri, maistrii, ) care macar teoretic stau la locul de productie.
Evaluarea de riscuri se face pe locuri de munca si meserii . In functie de aceasta evaluare se stabileste periodicitatea si materialele de instruire pe fiecare categorie de lucratori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare instruire periodica ssm alin1971 alin1971 Conform art.96 alin4 din normele L319/2006 \\"Verificarea instruirii periodice se face [u]de catre seful ierarhic[/u] al celui care efectueaza instruirea [u]si ... (vezi toată discuția)
Documentatie si instructaj protectia muncii andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Oare cine ar putea sa ma ajute cu niste informatii privind documentatia si frecventa instructajelor de protectia muncii? Concret, este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Instrucțiuni periodice ssm GabsStoica GabsStoica Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și sunt la început de drum ca și inspector pe SSM. Cred că îmi va lua mult timp să invăț ținând cont ... (vezi toată discuția)