In 2015 am avut un PFA pe care l-am inchis in data de 22 Martie 2017 din cate imi amintesc fara nicio datorie.
Acum 2 sapatamni am primit de la Anaf( persoane fizice)o instiintare de plata de 94 lei reprezentand penalizari din neplata contributiilor as sociale.
Nu am avut timp sa merg sa platesc iar in dimineata aceasta m-am trezit cu poprire pe cont in valoare de 1600 lei de la Anaf ( pers juridice)
Am intrat in spatiu virtual si am vazut pe prima pagina cei 94 lei, iar in josul paginii CASS pentru tot anul 2017 in valoare de 1600 lei.
Daca PFA a fost inchis la 22 Martie, sa zicem ca as mai avea de plata primul trimestru, dar celelalte 3 ?
Mai jos am in contul lor virati inca 400 lei pe care nu i-au folosit, deci chiar daca trebuie sa platesc si dupa ce am inchis PFA ( lucru pe care nu-l voi face ), suma trebuia sa fie 1294 lei, care figureaza la total obligatii de plata.
Pot face ceva?
Daca nu rezolv la ghiseu, ii pot da in judecata?
Detin un SRL care momentan este suspendat.
Doresc reluarea activitatii dar in acelasi timp doresc sa ii schimb domeniu de activitate,codurile CAEN si denumire.
Pentru eficienta,ma gandesc daca pot sa intrun singur drum la ONRC sa schimb denumirea si codurile CAEN .
PASII:
1) Reluare activitate
2)Schimbare denumire
3) Schimbare coduri CAEN.
In ideea in care tot se schimba actul constitutiv ,si se face hotararea AGA, pot grupa aceste ultime doua actiuni?
1. documentele ce trebuiesc anexate la formularul de impozit
a) Formularul ITL 101 ( daca imobilul apartine unei persoane fizice) sau formularul ITL 102 ( daca imobilul apartine unei persoane juridice) completat in dublu exemplar ;
b) Copii dupa urmatoarele :
- CUI
-Constatator
-Contract Comodat
-Contract vanzare-cumparare imobil
-Copie C.I propietar imobil ( daca sunt mai multi de la toti)
-IMPUTERNICIRE intre tine si propietar ca poti depune tu declaratia pentruimpozit 2016- ORIGINAL-
-Ia si o copie CI de a ta
2. daca pentru declaratia pe proprie raspundere a fost publicat vreun model
- am raspuns mai sus
3. declaratia pe proprie raspundere trebuie legalizata la notar
Declartia nu trebuie legalizata, o gasesti in format tip, ITL 101 , sau ITL 102
Trebuie depusa declaratia de impozit pe cladiri iar la adresa avem urmatoarele :
- Sediu SRL unde activitatea este suspendata de 1 an ; ( 2 asociati)
-Sediu Asociatie Non Profit ( Scoala de fotbal) unde activitatea este la terenul de fotbal deci nu la sediu.( 2 asociati)
Cum se depune declartia? Este tot imobil mixt?
Fiecare entitate depunde cate o declaratie?
Ce acte pentru SRL?
Ce acte pt Asociatie Non Profit?
Mentionez ca imobilul este scutit de plata la impozit deoarece propietarul este revolutionar.
As dori sa achizitionez 2-3 automate de vanzare pentru sucuri/cafele , dar sunt nelamurita cu unele lucruri :
- Genul acesta de afacere se poate face pe PFA?
- Care sunt obligatiile ca si comerciant cu acest gen de aparate ca totul sa fie ok?
-Stiu ca acest gen de aparate nu emit bon fiscal, este vreo problema cu garda finaciara in aceasta privinta?
-Trebuie un contabil ?
Multumesc anticipat de rsapunsuri,
O seara buna va doresc!
Multumesc pentru raspunsuri. Intre timp m-am mai calmat si eu. Ceea ce ma sperie e faptul ca in astfel de situatii nu am nici un fel aparare ( in afara de agresiunile fizice unde exista buton de panica ,ba chiar si paza in magazin dar care nu stiu unde era cand s`a intamplat incidentul). Asa este,efoarte greu sa lucrezi cu oameni ,dar de cand lucrez nu am avut nicio problema probabil din cauza asta m-a afectat atat de mult . Numai bine!
In urma cu doua zile am avut parte de un incident nemaintalnit. Lucrez la o firma ca si casier . Am avut un schimb de replici cu "o clienta" . Mentionez ca am vorbit foarte frumos am si zambit chiar in timp ce doamna arunca cu vorbe urate. Citez" proasta,lucrezi la coada vacii , culoarea parului se vede ..etc". Nu am putut sa reactionez deoarece eram la locul de munca iar incidentul acesta m-a afectat pana la inchiderea programului. Pur si simplu nu mi se pare normal, lucrez cu sume foarte mari,am responsabilitate etc. Vreau sa fac o plangere ,am datele doamnei -nume,serie si numar de buletin,si sectorul unde locuieste si plus de asta am si 5 martori. Cum pot sa procedez si la ce se incadreaza ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.