In urma cu doua zile am avut parte de un incident nemaintalnit. Lucrez la o firma ca si casier . Am avut un schimb de replici cu "o clienta" . Mentionez ca am vorbit foarte frumos am si zambit chiar in timp ce doamna arunca cu vorbe urate. Citez" proasta,lucrezi la coada vacii , culoarea parului se vede ..etc". Nu am putut sa reactionez deoarece eram la locul de munca iar incidentul acesta m-a afectat pana la inchiderea programului. Pur si simplu nu mi se pare normal, lucrez cu sume foarte mari,am responsabilitate etc. Vreau sa fac o plangere ,am datele doamnei -nume,serie si numar de buletin,si sectorul unde locuieste si plus de asta am si 5 martori. Cum pot sa procedez si la ce se incadreaza ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Plangere pentru ce fapta ?
Stimata doamna , acesta este comportamentul persoanei , el este de factura grobiana , iar daca dvs ati intreprinde eventual ceva impotriva acesteia , dv. ati alerga si ati avea probleme.
Reactia unor oameni mici la astfel de probleme se datoreaza faptului ca atunci cand depasesc putinele modalitati de exprimare pe care le au , sfarsesc prin a fi grobiani.
Nu au rost , nici eventualele cheltuieli , pierderea de timp si nici deranjul.
Cu alta ocazie , mai calma , aduceti-i aminte ca face parte dintr-o lume anormala , care va disparea odata.
A lucra cu publicul mi se pare f.greu .O masina o poti opri dar un neam prost, grobian, cum s-a exprimat si r.gabi, exista ,a existat si din pacate va exista.Din pacate, tot mai multe cazuri dintre acestea sunt -oamenii sunt cum au fost educati-nu degeaba se spune despre cei 7 ani de acasa.Nu merita sa va faceti sange rau pentru atata lucru si fiti sigura, ca vi se va mai intampla, ca noua , tuturor.
Multumesc pentru raspunsuri. Intre timp m-am mai calmat si eu. Ceea ce ma sperie e faptul ca in astfel de situatii nu am nici un fel aparare ( in afara de agresiunile fizice unde exista buton de panica ,ba chiar si paza in magazin dar care nu stiu unde era cand s`a intamplat incidentul). Asa este,efoarte greu sa lucrezi cu oameni ,dar de cand lucrez nu am avut nicio problema probabil din cauza asta m-a afectat atat de mult . Numai bine!