avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... altercatie, incident in parcare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

altercatie, incident in parcare

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru un incident la care am fost implicat ieri 25.06.2017

In jurul orei 18 in parcarea unui loc turistic din Sinaia, dupa ce am parcat masina mea, mergeam de la masina catre sotia si baiatul meu pentru a ajunge la obiectivul turistic, eram in parcare. Mergand am observat o masina care venea spre mine si m-am ferit de ea, m-am oprit putin mai in fata ei si i-am spus soferului sa opreasca sa nu ma loveasca. El a inceput sa comenteze ca eu sa il feresc si sa-l ocolesc, eu i-am spus ca "nu e parcarea lui si ca e normal sa opreasca, nu proprietar de drum public" (eu asa am considerat). Dupa ce am trecut de dansul a dat sa ma loveasca cu usa de la masina cand vroia sa iasa la mine sa ma loveasca si m-a si injurat foarte urat de mama. In acel moment din pacate nu m-am putut abtine si am sarit la el, i-am pus mana in piept si l-am blocat in interiorul masinii cerandu-i sa nu mai injure. El lovea in continuare, eu nu i-am dat drumul. Pe urma a sarit cineva in spatele meu si cred ca vroia sa ma traga afara din masina. Eu am facut o miscare in spate si am dat din mana dreapta de care ma tragea sa ma eliberez. In acel moment am vazut ca era o doamna in varsta care s-a dezechilibrat si a cazut jos. Au sarit si altii in apararea lor si spuneau ca eu am sarit la bataie etc. Femeia respectiva spune ca i-am rupt degetul, probabil din cazatura, nu stiu sigur, sau poate cand am incercat sa ma eliberez de lovitura ei. Am si eu o zgaraietura si o vanataie la mana. Am facut poze si celui cu care am avut altercatia si masinii in care era.
Nu am intentionat niciun moment sa ii bat sau sa-i lovesc, am reactionat din pacate atunci cand m-a injurat persoana respectiva. Eu nu i-am lovit si nu am injurat doar i-am rugat sa se opreasca si sa nu mai injure.
Cand copilul meu a vazut ca cineva a sarit la mine sa ma bata (femeia respectiva) el a inceput sa planga, sotia mea a intrat in panica. Eu am decis sa ne retragem si sa ii duc acasa pentru ca erau si alte persoane care intrau in altercatie cu sotia si cu mine prin diverse amenintari. In acel moment am considerat ca asta e mai bine, sa-i feresc pe ei de eventuale probleme.

Nu stiu daca am facut bine ca am plecat, in mod clar nu cred ca am procedat bine ca am raspuns provocarii si am sarit la persoana respectiva care m-a injurat. E prima oara cand fac asa ceva, nu-mi dau seama nici acum cum s-a intamplat. De obicei nu dau concurs provocarilor si evit cat se poate de bine orice injurii. Imi pare rau ca s-a intamplat.

Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Ce ar trebui sa fac?
Care sunt eventualele riscuri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:23, 25 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care veti fi identificat in urma unei eventuale plangeri depuse de vreuna din persoanele implicate sa declarati exact cum s-a produs incidentul.
Verificati daca exista camere de supraveghere in parcare sau in zona. Puteti depune si dvs plangere impotriva conducatorului auto respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O cearta ce a degenerat bng bng Buna ziua. I-mi cer scuze daca nu am postat unde trebuia, dar nu stiu daca intra la drept civil sau penal. Vreau sa va povestesc un caz in speranta ca i-mi ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala reghina23 reghina23 buna ziua ,am avut o cearta cu un vecin pe un loc de parcare el stand la parter,eu lam rugat frumos sa isi mute masina acesta a inceput sa injure si sa vb urat ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza fapta si ce masuri sa iau? mircea_user mircea_user Buna seara! Ma aflu intr-o situatie dificila, nu stiu cum sa procedez in continuare. va solicit ajutorul din toata inima. va voi relata faptele ... (vezi toată discuția)