Buna seara!
Ma aflu intr-o situatie dificila, nu stiu cum sa procedez in continuare.
va solicit ajutorul din toata inima.
va voi relata faptele petrecute:
Detin o casa in constructie (proprietate personala) intr-un sat din apropierea orasului.
La ora 07:50 am ajuns la casa respectiva unde se afla socrul meu -"T"
La ora 08:00 acesta a plecat in sat pe motiv ca ar trebui sa ajute la taierea unui vitel.
La ora 10:30 acesta s-a intors intr-o stare avansata de ebrietate.
La ora 10:45 am pregatit masa langa casa pentru un muncitor care ma ajuta la reparatia unor glafuri.
In timp ce eram la masa impreuna cu muncitorul, "T" s-a indreptat spre noi. I-am spus sa ma lase sa mananc, pt ca eu nu suport oamenii care beau.
Acesta s-a intreptat spre mine, a luat o scandura din drumul sau si m-a lovit cu scandura pe spate si mi-a dat o palma peste cap si mi-a adresat injurii spunand sa plec.
M-am ridicat sa plec. A venit dupa mine si mi-a spus in cel mai urat mod sa plec de acolo, afirmand ca el bea cand vrea.
A vrut din nou sa ma loveasca, dar m-am ferit si am reusit sa il imobilizez pt cca 5 min, timp in care l-am rugat sa se potoleasca pentru ca avem om la lucru si nu e frumos ce face, ca nu e bine sa injure si sa se comporte asa si sa sara la bataie din senin. A continuat sa imi aduca injurii si a inceput sa ma ameninte ca ma omoara.
Dupa cca 5 min a spus ca sta lininstit si eu l-am lasat, plecand din nou spre masa unde se afla muncitorul.
A trecut pe langa noi(eu la masa cu muncitorul), spunand ca aduce o furca sa ma omoare. S-a indreptat spre o magazie de unelte si dupa 2 min a revenit spre noi
cu o furca in mana. A vrut sa ma loveasca cu furca in cap (sa ma impunga cu coltii, nu stiu cum sa ma exprim), dar am reusit sa ma feresc, in acest moment lovindu-ma la mana stanga superficial cu unul din coltii furcii.
Am reusit sa fug din fata lui dar el a continuat sa vina dupa mine afirmand in continuare ca ma omoara. Nu voi pleca de acolo pana nu ma omoara.
Intr-o secunda de neatentie am reusit sa-i iau furca din mana si l-am imobilizat din nou.
I-am repetat ca nu e bine ce face si l-am rugat sa se linisteasca. sa se gandeasca la familie si la tot ce are. El nu a ascultat si a afirmat in continuare ca in momentul in care il las ma va omori.
Dupa cca 10 min a spus din nou ca sta linistit. L-am lasat din nou si am plecat de langa el. Nu am reusit sa ajung prea departe pentru ca a venit in urma mea cu par dorind sa ma loveasca.
Eu am stat la distanta de el. in acest timp acesta mi-a blocat masina cu pietre la roti si 2 butoaie cu apa, spunand ca eu nu voi pleca de acolo, pana nu ma va omori.
Dupa cateva minute acesta a plecat spre magazie (aceasta se afla la cca 40 m de casa in constructie) si in acel moment am reusit sa elibereze masina de o parte din obstacole si sa plec.
Acesta a vazut intentia mea de a pleca. A venit in fuga spre masina incercand sa ma opreasca, dar am reusit sa il evit si sa plec.
- Martor direct la acest eveniment a fost muncitorul respectiv, mai fiind martori si vecinii de la casele alaturate.
- Aceasta a fost relatarea pe scurt.
Va intreb, ce pot sa fac in acest moment? Sa merg la politie si sa depun plangere? Unde se incadreaza fapta?
In urma evenimentelor am ramas cu o rana superificiala pe mana stanga, dar care
nu necesita ingrijiri medicale de specialitate. Acesta a fost cazul fericit in care am reusit sa ma feresc din calea atacului lui.
Se incadreaza fapta la tentativa de omor?
A avut intentia directa sa ma omoare.
A mers la magazie cu intentia sa isi procure furca, afirmand in acelasi timp in drumul sau ca ma va omori cu furca.
A vrut sa ma loveasca direct in cap, dar am reusit sa evit intr-o fractiune de secunda.
Mi-a blocat masina ca eu sa nu pot iesi de acolo, legand si poarta cu sarma, tocmai in mod special sa ma prinda si sa ma omoare (conform afirmatiilor lui)
Afirmatiile lui au ramas in momentul plecarii "Cand te prind, te omor"
Ce sfaturi imi puteti da? Sa depun plangere? cum se incadreaza fapta?