avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Activitate 1yly

Activitate 1yly

Discuție imprumut bancar
suntem institutie publica de stat (primarie), si dorim sa facem un imprumut bancar.
Trebuie sa facem licitatie conform oug 34/2006?
Multumim!
Am inchiriat de la Primarie un apartament.
Acesta era de nelocuit (fara apa, curent,gaze, geamuri etc)
Am facut proces verbal de predare-primire in care am aratat toate cele de mai sus si am primit acordul scris al Primariei pentru a putea face reparatii si inbunatatiri ca sa pot locui in acest apartament.
In contractul de inchiriere, una dintre clauze este ca pe perioada contractului de inchiriere pot cumpara acest apartament daca am chiria achitata la zi cu conditia sa nu mai cer contravaloarea reparatiilor si inbunatatirilor aduse.
Fac precizarea ca valoarea reparatiilor si inbunatatirilor se ridica la aproximativ 60.000 lei.
In momentul de fata Primaria refuza sa mi dea adeverinta ca am chiria la zi pentru a putea cumpara apartamentul intrucit sa schimbat primarul.
Ce sfat juridic imi dati?
Multumesc!
Răspuns la discuția SEDIU SOCIETATE
Ce se intimpla cu datoriile societatii?
Discuție constructii
Am o societate de constructii.
Materialele pe care le aprovizionez le scade contabilul doar pe bonuri de consum.
Nu am angajati experti in constructii .
Procedez legal?
Multumesc!
Discuție SEDIU SOCIETATE
Ce se intimpla cu o societate comerciala cind expira durata contractului de inchiriere (sediu expirat), statut,datorii, etc.
Discuție MAJORARI
Lucrez la o Primarie si ma ocup cu emiterea de facturi pentru apartamentele inchiriate de Primarie.
De ani de zile foare multi chiriasi nu si au platit debitele.
Intrebare:
Pot depasi majorarile debitul restant?
Multumesc!
Răspuns la discuția CONTABILITATE
inregistrarea lucrarii:4111= % 109306
704 88150
4427 21156
retinerea garantiei 10%:
461=4111 88150
Discuție CONTABILITATE
Am de inregistrat o factura catre un client reprezentind garantia de buna executie la terminarea lucrarilor.
Este corecta inregistrarea 4111=461?
Multumesc!
Discuție RENUNTARE
Sunt divortat prin hotarire judecatoreasca.
In timpul casatoriei eu si fosta sotie am cumparat un apartament.
Avem impreuna si un copil .
Intrebare:
Cum pot sa cedez partea mea copilului (fosta sotie este de acord), fara prea multe formalitati?
O declaratie la notar?
Multumesc?
Pot fi acuzat de evaziune?