avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate ulises10

Activitate ulises10


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În astfel.de cazuri trebuie analizat dosarul si hotărârea judecătorească.
Se impune o analiză amănunțită pentru a se observa daca exista o chichita avocateasca.

sa inteleg ca intradevar este tardiva completarea din ianuarie, exceptia “lipsei calitatii de creditor a partii reclamante” ?
art de lege ori ceva jurisprudenta, poate
Buna ziua
Exista termen maxim legal dupa care nu se poate completa actiunea de Contestatie la Executare (intervine exceptia tardivitatii)?
Sentinta e din 2010 si Executarea din 31 iulie 2018. Contestatia a fost facuta in termen, in august 2018 motivata pe:
1.exceptie, timpul de 3 ani pentru punere in executare nu a fost intrerupt si a prescris in 2013.
2.fond, nu exista datorii sumele reclamate fiind platite.
In decembrie 2018, la primul termen, instanta a amanat cauza pt stabilirea si achitarea taxei de timbru
In ianuarie 2019 Contestatarul a completat Contestatia cu o cerere de admitere si a exceptiei “lipsei calitatii de creditor a partii reclamante”
In februarie 2019 instanta a amanat in vederea solutionarii cererii de ajutor public
In martie 2019 instanta amanat iarasi in vederea solutionarii cererii de ajutor public
In aprilie 2019 instanta a amanat pronuntarea
In mai 2019 instanta sa pronuntat asupra exceptiei “lipsei calitatii de creditor a partii reclamante” si a respins-o ca introdusa tardiv.
In iunie 2019 se va judeca apelul la respingere justificata prin tardivitate, daca se declara, daca nu se judeca contestatia pe baza motivelor din august 2018. Apelul ar avea sens, exista motivatie legala pentru a obtine respìngerea interventiei exceptiei tardivitatii?
buna seara.
voi putea incheia contractul de cumparare? daca nu-l inchei pana la 30-11-2018 voy pierde suma de bani deja platita ca pret.
m-am gandit si eu la cerere de suspendare dar nu am bani pt cautiune. voi putea instraina una din suprafete, al doilea teren poate, in cazul existentei unui sechestru suspendat? nu dispun de bani si vreau sa vand ceva imediat dupa incheierea contractului de v-c pt ca imi trebuie bani si pt plata taxei de timbru la contestatie. nu pot astepta pana se termina judecarea contestatiei si se ridica sechestrul
Buna ziua. Am o problema complexa de rezolvat urgent. Urmaresc de mult timp acest forum si vad ca este sustinut de specialisti si utilizatori care dau multe sfaturi intr-adevar utile.
La 01-12-2017 am incheiat un precontract de v-c pt 3 suprafete de teren invecinate apartinanad aceluiasi proprietar si am platit integral un pret total. Termenul maxim prevazut pt incheierea contractului de v-c este de un an, pana la 01-12-2018. Sa procedat asa pt ca:
Primul teren - trebuia intabulata suprafata totala din titlul de proprietate, dezmembrata si intabulata suprafata precumparata. Sa intabulat suprafata totala dar inca nu sa dezmembrat suprafata precumparata. Proprietarul propune ca in contract sa punem ca i-am cumparat cota indiviza ce reprezinta suprafata precumparata din suprafata mare intabulata. E posibil?
Al doilea teren – este dezmembrat si intabulat, asa ca nu sunt probleme.
Al treilea teren – se afla singur pe un titlu de proprietate care nu sa putut intabula pt ca este gresit in parte, vecinii sunt altii decat cei mentionati. S-au inceput demersurile pt corectare si intabulare dar cadastristul spune ca nu se va solutiona pana in 2019 pt ca aplicarea articolelor din nu stiu ce lege care reglementeaza aceste situatii este suspendata pana la o decizie definitiva in justitie.
Ca si cum nu ar fi suficient de incurcata situatia, in august 2018 m-am trezit executat de un executor judecatoresc pt o datorie care nu exista. Nu mi sa pus sechestru pe proprietati, pt ca nu detin. Nu mi sa pus sechestru pe venituri pt ca din iunie nu primesc. Am facut contestatie la executare, insotita de probe, dar vad ca va dura ceva timp. Inca nu sa fixat termen nici taxa de timbru.
Cum pot incheia contractul de v-c? Cum pot evita sa mi se puna sechestru dupa cumparare, pana la rezolvarea definitiva a contestatiei?
Av-SfabuAndra a scris:

Buna ziua,

Art. 612 NCC
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.


Atat timp cat constructiile dvs., desi au fost edificate anterior momentului construirii casei vecine, nu respecta distanta minima legala, vecinii sunt indreptatiti sa ceara mutarea acestora.



pai user-ul scrie ca constructiile sale nu numai ca sunt anterioare ci si ca sunt sitúate la 2-3 m de distanta fata de hotar, deci la distanta cu mult mai mare decat cea minima legala
Răspuns la discuția contract Electrica
sa nu platiti nimic. nu va pot obliga si de asta v-au si chemat la conciliere. debitor legal nu sunteti dumneavoastra ci cel decedat si pe care evident ca nu-l pot denunta
firma SRL spaniola cu activitate doar in Spania in domeniul serviciilor (reparatii) poate cumpara doua terenuri in Romania care apartin unei persoane fizice? Daca da, ce conditii trebuie sa indeplineasca? Ce documente trebuie aduse? Valoarea terenurilor este de 14.000lei si 22.000lei. Plata se poate face si in cash ori trebuie facuta obligatoriu prin banca?
O firma SRL spaniola cu sediul in Spania (proprietatea unui cetatean roman cu resedinta in Spania, care este si administratorul) cu activitate in domeniul serviciilor (reparatii) poate cumpara doua terenuri in Romania care apartin unei persoane fizice? Daca da, ce conditii trebuie sa indeplineasca? Ce documente trebuie aduse? Cine trebuie sa vina sa semneze contractul de v-c? Valoarea terenurilor este de 14.000lei si 22.000lei. Plata se poate face si in cash ori trebuie facuta prin banca?
Discuție mostenire
suntem 3 copii si impreuna cu mama mostenim tatal/sotul care a decedat la data de 15.12.2014.
nu ne intelegem asupra impartirii iar eu impreuna cu mama am hotarat sa deschidem actiune pt dezbaterea si partajarea mostenirii in instanta.
odata cu aceasta actiune, s-au in alta actiune separata, putem cere si obtine evacuarea imediata a celorlalti doi copii care sau anticipat si deja au ocupat doua terrenuri proprietatea tatei/sotului decedat, deci parti din mostenirea care trebuie dezbatuta si partajata?