avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate RalucaAndrei

Activitate RalucaAndrei

Răspuns la discuția Intoarcere din CCC
Dupa o saptamana de chin si refuzuri, vineri seara am fost anuntata de catre cei de la resurse umane ca trebuie sa ma prezint la munca, iar daca nu o fac inseamna ca am renuntat de voie buna.
Am fost azi la sediul firmei si am discutat cu domnul director. Problema este ca eu lucrez la una din filialele firmei (cea din Onesti, jud Bacau), iar sediul central este in Bucuresti. Directorul de aici, seful meu direct, este deacord cu intoarcerea mea, ma sustine si directorul regional de la Iasi, dar cel de la Bucuresti este acela care nu accepta revenirea.
De aproape doua luni am depus cererea de revenire din CCC si nici azi nu am primit un raspuns. Nu imi spun nici da, nici ba... Imi este teama sa fac vreo plangere la itm pentru ca sotul meu lucreaza la aceeasi firma si nu vreau sa se rasfranga asupra lui. Totusi postul meu nu a fost desfiintat si nici nu au gasit inlocuitor. Ce ma sfatuiti sa fac... Pe 18 Dec ar trebuie sa fiu la munca.

deranjez si eu cu o intrebare... ma aflu intr-o situatie si nu stiu cum sa procedez.
La mijlocul lunii decembrie a acestui an ar trebui sa ma intorc la servici din CCC. Pe data de 2 octombrie am fost si mi-am depus cererea de intoarcere dar aceasta nu mi-a fost semnata de catre directorul general si nici o explicatie nu mi s-a dat. Din cate stiu eu, firma este obligata sa-mi accepte cererea de intoarcere. Specific ca postul meu nu a fost desfiintan si nici nu a fost ocupat, nici macar pe o perioada determinata. Eu sunt acum la al doilea copil. Intre cei mici este o diferenta de un an jumate, dar la primul m-am intors inapoi dupa trei luni jumate si am avut un an lucrat intre cele doua concedii. Acum am fost nevoita sa stau acasa pentru ca cel de-al doilea copil a avut cateva probleme de sanatate.
Nu stiu cum sa procedez... ar trebui sa fiu mai insistenta sau sa fac altceva?
multumesc anticipat.
Am revenit...
Dupa cateva nopti nedormite si intrebat pe unul altul m-am hotarat sa ma duc la Iasi sa vad despre ce este vorba si sa lamuresc totul, inclusiv sa ma lamuresc si pe mine. Buuunnn... azi m-am trezit cu doi domni jandarmi la poarta care mi-au spus ca trebuie sa ma duca dumnealor la Iasi, ca trebuie sa fiu insotita. Chiar este nevoie, ma simt ca cel mai mare infractor; ce inseamna ca trebuie sa fiu insotita, este asa de grava problema? Ma sperie toata treaba asta cu insotitul de catre jandarmi, mai ales ca nu stiu despre ce este vorba. Imi dau seama ca ei nu au nicio vina si ca isi fac doar treaba, dar totusi am fost citata in calitate de martor, inca nu stiu martor la ce dar asta o sa ma lamuresc eu, si ma simt un infractor. Nu am avut niciodata probleme cu legea, doar o amenda la tramvai platita pe loc, ma simt hartuita!
Buna ziua!
Am si eu o intrebare in legatura cu o citatie primita. Sa incep cu inceputul. La inceputul lunii iulie in anul 2011 s-au prezentat la mine acasa doi politisti si mi-au inmanat o citatie pt un proces penal care se desfasura in Iasi (eu locuiesc in Onesti - BC, la aprox 180 de km de Iasi). Pe acea citatie era lasat un numar de telefon al unui comisar care se ocupa de caz. In acel moment eram insarcinata in 38 de sapt si am sunat respectivul comisar si i-am explicat ca nu am cum sa ajung la tribunal deoarece nu aveam cum sa ma deplasez in Iasi din cauza sarcinii. Deasemenea l-am intrebat pe comisar despre ce este vorba pentru ca eu habar nu aveam. precizez ca am terminat facultatea in Iasi in anul 2009. Domnul comisar mi-a zis ca este vorba despre o firma de unde un angajat a furat niste bani si ma chemau in calitate de martor (cei de la firma respectiva sustin ca eu as fi lucrat acolo). am explicat ca nu auzisem de acea firma cu sediul in Iasi si ca eu m-am angajat pt prima oara in sept 2009 in Onesti. Firma despre care imi oferea explicatii comisarul este una care organizeaza cursuri de perfectionare; eu nu am urmat nici un astfel de curs. Atunci domnul comisar a zis ca nu mai este nevoie sa ma prezint la tribunal si ca in caz de ceva voi fi contactata.
Ieri m-am trezit in cutia postala din nou cu o citatie pt acelasi lucru, dar de data asta nu mai este lasat nici un numar de telefon. De data aceasta sunt chemata pt un recurs in calitate de martor. Eu nu prea am cum sa ma deplasez pt ca am doi copii mici, unul de 1 an si 11 luni si celalalt de 5 luni, pe care nu am in grija cui sa-i las. Nu mentioneaza nicaieri de vreo amenda in caz de neprezentare. Am intrat pt net la Curtea de Apel Iasi si am cautat respectivul dosar si am vazut ca de vreo 5 luni are numai amanari.
Ce mi se poate intampla daca nu ma prezint?
Răspuns la discuția Retragere dosar studii
Am sa ma duc sa imi iau diploma. Am nevoie de ea pentru a-mi ridica diploma de inginer care se afla la cu totul alta universitate, in alt oras decat cel unde m-am inscris la master.
Multumesc mult de raspuns!
Răspuns la discuția Retragere dosar studii
Am fost contactata telefonic de catre secretariatul facultatii. Eu am tot incercat sa ma intalnesc cu indrumatorul pe care il aveam, dar cand ma duceam eu acolo nu il gaseam niciodata, desi stabileam cu dumnealui sa ne intalnim pentru a semna acel contract.
Buna ziua!
In anul 2009 m-am inscis sa urmez masterul. Am intrat pe un loc cu taxa. Din cauza locului de munca si a faptului ca nu locuiam in orasul in care se afla universitatea, ci intr-un oras situat la 50 de km, si trebuia sa fac naveta, NU am apucat sa semnez contractul de studii si am fost exmatriculata prin nesemnare de contract. Mentionez ca am achitat doua rate (din cele patru) a primului an de studii. Intrebarea mea este daca va trebui sa achit si restul taxei cand ma voi duce sa-mi retrag dosarul pentru ca am nevoie de diploma de bacalaureat.
Multumesc!