avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters224507

Activitate ContSters224507

Răspuns la discuția se poate face recurs in casatie?
"Conform specialiștilor consultați de ZIUAnews, motivarea CCR ar putea arăta chiar întărirea deciziei ÎCCJ, în sensul în care judecătorul poate aplica instituțiile autonome așa cum sunt ele reglementate în legea mai favorabilă, fără însă a compune o instituție din prevederi mai favorabile din legi diferite."

[ link extern ]
Răspuns la discuția se poate face recurs in casatie?
E vreo alta modalitate in afara recursului in casatie prin care se poate rejudeca pe intervalul 1-5 ani? Practic in aceasta situatie se poate zice ca nu s-a respectat legea din moment ce ICCJ a zis ca trebuie pe institutii sa se aplice. Nu exista cai de atac pentru orice situatie in care legea nu e respectata? Pentru a se putea repara ce anume nu s-a respectat (incadrarea pe un articol din vechea lege cand mai favorabila ar fi fost incadrarea pe articolul din legea noua)?
Am o cunostiinta care a primit 2 ani cu suspendare conditionata pentru o infractiune care in legea veche era pedepsita intre 2 si 7 ani dar in legea noua e doar intre 1 si 5 ani. Decizia e definitiva. I s-a aplicat metoda globala a legii mai favorabile. La putin timp da ICCJ o decizie prin care zice ca trebuie legea mai favorabila sa se aplice pe institutii autonome.

Unul din cazurile in care se poate face recurs in casatie e art. 438 alin 12 codul de procedura penala: s-au aplicat pedepse in alte limite decat cele prevazute de lege.

Dar problema e ca 2 ani e si intre 2 si 7 ani, dar si intre 1 si 5 ani. Totusi pedeapsa s-a aplicat pe articolul din codul vechi (2-7 ani) in loc sa se aplice pe cel din codul nou cum a hotarat ICCJ ca trebuie sa se aplice. Poate avea success cu un recurs in casatie?
Răspuns la discuția CONDAMNAREA LUI CIOACA...
Intrebare pentru avocatii de pe forum.

Daca sunt suficiente probe ca Cioaca ar fi omorat-o pe Elodia (nu cred ca sunt dar sa presupunem ca ar fi) dar nu se poate stabili daca a fost vorba de omor calificat sau de lovituri cauzatoare de moarte din punct de vedere teoretic se poate pronunta o condamnare pentru omor calificat? Sau ce se intampla? Sau se alege infractiunea mai usoara si se da o condamnare pentru acea infractiune? Sau se da achitare pentru ca nu poti face o incadrare corecta pentru care sa fie suficiente probe? Stiu ca teoria nu se respecta in practica dar sunt curios ce ar fi corect sa se intample in acest caz in care stim sigur ca cineva a omorat pe altcineva dar nu stim modul in care a avut loc omorul, daca a fost cu intentie sau nu. Dupa parerea mea ar trebui sa se dea achitare daca nu se poate stabili daca a fost omorata cu intentie sau nu. Ar avea sens in cazul asta si o condamnare pentru cea mai mica infractiune, dar nu cred ca permite legea (desi dupa parerea mea ar trebui sa permita).

@mariustec: parerea mea e ca se poate daca ar exista alte probe solide,cum ar fi martori. De exemplu un martor care sa-l fi vazut dand foc la cadavru. Dar ar ramane in continuare intrebarea pe care am pus-o mai sus.
Discuție Review site
As vrea sa fac un review la un site care ofera articole despre tranzactionarea pietelor valutare. Site-ul are si articole gratuite. Eu am citit articolele gratuite doar, nu am cumparat cursul si articolele pentru care proprietarul site-ului cerea o suma de bani.

Reviewul e negativ pentru ca am citit multe lucruri in articolele gratuite (pe care poate sa le vada oricine) cu care nu sunt de acord.

Dar in termenii si conditiile site-ului scrie ca:
"The term ?copyright? implies that the content is original works and the author that produced the content /works is the legal owner of the content, it also implies that copying and using the content without the authors consent is illegal and will result in prosecution and court."

"All original works and materials created by .... is copyright and is not permitted to be copied or circulated without the authors /owners permission. The copyright extends to any materials, articles, videos, courses, forum posts, images, documents, emails or comments which fall under the same law of Copyright and original works. If you are in breach of these terms you are guilty of breaching copyright and will be legally liable in a court of law. Do not copy,distribute, edit, alter, steal or sell the copyrighted orignal works."

Am voie sa fac un review negativ la articolele gratuite de pe acel site, eventual sa dau si linkul articolelor respective fara ca proprietarul sa aiba pretentii sa imi ceara despagubiri?

Pana acum am facut urmatorul review:

"Nu am cumparat cursul lui dar am citit articolele gratuite. Ma indoiesc ca este un trader castigator. O groaza din sfaturile sale sunt proaste. Sunt destul de sigur ca el castiga decat din taxele de pe cursul lui nu si din tranzactionari. Sunt si unele articole bune dar un incepator nu poate sa faca diferenta dintre sfaturi proaste si sfaturi bune. Cumparati cursul doar daca poate sa faca dovada ca e un trader castigator. Daca nu poate sa faca dovada, de ce ati dori sa-l imbogatiti?"

Sper ca e in regula pana acum.

As vrea sa intru si in detalii cu privire la sfaturile pe care eu le consider ca sunt proaste din anumite articole.
S-a mai intamplat in trecut sa postez linkuri pe forumuri catre alte site-uri fara sa citesc termenii si conditiile.
Nu cred ca e cazul pentru ca majoritatea permit, dar daca unul dintre site-urile carora le-am dat linkul pe forumuri nu permite acest lucru ce mi se poate intampla? E contraventie sau infractiune? (am citit legea pe care mi-ati dat-o dar nu m-am lamurit) Pot sa aiba pretentii la despagubiri?
trope_doi a scris:

Trebuie, totusi, sa aveti in vedere acele saituri unde sunt publicate articole care se bucura de protectia dreptului de autor si sa nu fiti acuzat de aceasta incalcare prin publicarea legaturilor. Sigur, tot ceea ce e postat pe undeva se bucura - sa zic asa - de drepturi de autor dar nu astfel incat sa existe sanctiuni in caz de legaturi externe.
Mai trebuie sa cititi \"Termeni si conditii\" ale saiturilor la care va ganditi - veti constata ca, in cazul unora, nu aveti dreptul sa postati legaturi catre acel sait fara acordul scris al proprietarilor iar in cazul altora adresa postata pe saitul dv trebuie sa fie completa, adica sa inceapa cu http//...


Daca postez un link catre un site cu astfel de drepturi de autor pe un forum pentru a discuta subiectul din articolul respectivului site sau daca fac share pe facebook catre respectivul link este infractiune?

Nu prea inteleg de ce nu ar fi legal sa postez legaturi catre site-uri publice pe care le poate accesa oricine. Normal ar fi sa fie ilegal doar daca postezi informatii de pe acel site fara sa precizezi sursa de unde ai luat respectivele informatii.
Multumesc pentru raspunsuri.
As mai avea o intrebare.
Daca folosesc "translate with bing" pentru a traduce forumul respectiv care e intr-o limba straina si documentul respectiv incalc drepturile de autor? Forumul se deschide intr-un site numit www.microsofttranslator.com daca folosesc "translate with bing". Iar informatiile din forumul respectiv sunt decat pentru membri ce au platit accesul la forum. Pot avea acces si altii la informatiile respective daca as folosi microsofttranslator?
E legal sa fac copie de siguranta prin intermediul butonului de printare ecran daca nu pot descarca pdf-ul pentru ca nu am optiune de download?
Nu stie nimeni ce s-ar intampla cu cei care nu au fost condamnati definitiv la data intrarii in vigoare a legii (daca va intra in vigoare)?

Aceasta este legea:
[ link extern ]

In lege spune ca se amnistiaza infractiunile pentru care codul penal sau legile speciale prevad o pedeapsa de pana la 4 ani sau amenda. Inteleg ca e vorba doar de pedepsele pt care legea prevede un maxim de 4 ani, nu ca pedeapsa aplicata sa fie de maxim 4 ani. De ex. daca cineva primeste 1 ani pt o infractiune pedepsita de la 1 la 5 ani nu mai beneficiaza de amnistie.

Art. 2 face referire la pedepsele aplicate de instanta de judecata indiferent de maximul prevazut de lege.

Dar ce se intampla cu cei cu care nu au fost inca condamnati definitiv sau achitati? Daca pedeapsa maxima prevazuta de lege e 4 ani, inteleg ca se amnistiaza. Dar daca pedeapsa maxima prevazuta de lege depaseste 4 ani? Acestia sunt judecati in continuare, urmand ca in cazul unei condamnari sa fie gratiati? Sau nu beneficiaza deloc de lege? In lege se precizeaza ca dispozitiile prezentei legi se aplica faptelor comise pana la data intrarii in vigoare.