avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielabajan

Activitate gabrielabajan

mikibv a scris:

in aceeasi situatie sunt si eu; in 2012 am cumparat masina care intrase in 2008 in tara si omul platise taxa de mediu sau cum ii spunea atunci; am dat pe ea 4000 de euro cand una neinmatriculata era cam 2500 si acum dupa un an aflu ca omul are dosarul pentru recuperare taxa pe rol aproape gata castigat zice el; deci asta e teapa pe fata sustinuta de legea romana sau cum? eu clar nu pot face nimic pentru ca nu am platit eu taxa si nu am ce bani sa-i iau statului dar din pret va trebui sa las binisor pentru ca cine o cumpara va trebui sa plateasca din nou taxa, nu? intrebarea sau intrebarile mele sunt: pe cine si pentru ce pot da in judecata? pe fostul proprietar pentru inselaciune frauda etc? pe statul roman care i-a dat inapoi niste bani care nu i se cuvin pentru ca deja ii luase de la mine in pretul masinii?? sau sa urmez calea mai putin legala si sa-mi scot banii altfel de la fostul proprietar, mai ales ca masina a fost un fel de mata in sac, cu o gramada de probleme ascunse ....... va rog sa-mi spuneti strict legal ce se poate face! va multumesc anticipat!

Buna ziua,

In situatia de mai sus sunt si eu:
Am achizitionat in 2010 o masina din 2006, inmatriculata in Ro in 2009. Acum vreau sa o vand numai ca intre timp aflu cu stupoare(prin mult trambitata adresa de la ANAF) ca vechiul proprietar si-a recuperat taxa prin hotarare judecatoreasca in 2012-sic!. Oare omului asta nu i-a cerut nimeni sa dovedeasca cu acte originale ca mai este proprietarul masinii?! Nu de alta dar el a recuperat taxa platita din valoarea de vanzare a masinii - de aceea am si luat-o de la el ca sa nu mai stau sa umbul dupa hartii-, si apoi inca o data si de la stat.
Ma puteti ajuta cu un act normativ/procedura/norme de aplicare a acestor restituiri inainte de OGU9/2013 ?!
Orice care sa ma faca si pe mine sa inteleg ca nu traim in tara nimanui ...

Va multumesc ...
VA MULTUMESC.
Nu am primit decizie de concediere. Contractul meu de munca este suspendat din 01.01.2010- singura decizie primita este de suspendare a contractului cu aceasta data.
Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:
In acest moment sunt in CIC pana cand fetita mea va implini 2 ani, pe 7 octombrie 2011, cand normal ar fi trebuit sa ma prezint la munca, numai ca intre timp societatea la care eram angajata a intrat in lichidare judiciara- faliment. Pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj pana imi voi gasi de munca? Precizez ca anterior datei de 01.01.2010 cand am intrat in CIC, am lucrat neinterupt din 01.03.2008, iar in perioada 21.11.2007-01.03.2008 am fost in CIC cu primul meu copil.

In asteptarea raspunsului dvs., va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cu stima,