avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate topmasaj

Activitate topmasaj

pentru ca usr sector 2 are in nou sediu si ca este interesat de problematica cetatenilor, pentru ca avocatnet oricum ofera consultanta gratuita prin forum, pentru ca interactiunea fata in fata cu solicitantul de consultanta este mai eficienta pentru ambele parti si ca din aceasta interactiune poate rezulta mult mai usor si o relatie de racolare de client, fara a fi obligatorie asocierea brendului usr cu avocatnet, daca aceasta asociere ar reprezenta un impediment, va intreb: cat de interesati / disponibili ati fi sa acordati consultanta cetatenilor la sediul usr, pe baza de voluntariat, cu un program prestabilit de cateva ore / saptamana / luna?
Buna ziua! ce se va intampla cu creditul meu prima casa, achizitionat in 2010, in conditiile in care nu il mai pot plati? sunt persoana cu handicap grav, valabilitate permanenta, la momentul achizitiei creditului aveam venituri din activitati independente, p.F.A. cu statut de unitate protejata autorizata, conform legii 448/2006, toate contractele mele erau in baza art 78/3/b din legea mentionata, iar de la 01/09/2017, guvernul, prin art 1 al o u g 60/2017, imi desfiinteaza singura facilitate din care castigam reprezentata de art 78/3/b al legii 448/2006? in acest caz, veniturile mele, insumate cu ale sotiei, vor fi doar cele de natura sociala si nu vor putea acoperi ratele.
Va multumesc
firmele se lauda cu responsabilitatea sociala si deci ar trebui sa poata sa isi inregistreze in contabilitate aceste cheltueli si deductibile si deci ma intereseaza cum ar fi posibil ca eu prestatorul sa ma bucur de prevederile legii mentionate, sa conving contabilii potentialilor clienti ca e ok sa lucreze cu mine,;? din experienta am si solutiile, dar vreau sa vad daca sunt si altele mai simple, dupa care voi reveni cu solutia agreata de anaf. am bagat la gramada deductibilitatea cu inpozitul pentru ca prestartorul poate fi sau nu platitor de tva.
Buna ziua!
Legea 448/2006 republicata, la art 78 prevede ca:
(2) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
(3) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:
a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condiţiile prevăzute la lit. a).
(4) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţionala.
Intrebare:
Daca eu sunt autorizat ca unitate protejata si prestez servicii de masaj la birou unei firme cu domeniul de activitate, inginerie, deci servicii inconpatibile cu domeniul lor de activitate, deci nedeductibile, care este varianta de a inregistra in contabilitate cheltuelile cu mine fara a se complica si pastrand scopul articolului din lege, acela de a-mi da sansa integrarii in munca, mie handicapatului?
M-am confruntat recent cu situatia din partea unei firme, client, cum ca masajul pe care il prestam in schimbul fondului de handicap, ca unitate protejata autorizata, ar fi vazut de catre A.N.A.F. ca bonus in natura oferit salariatilor si deci trebue impozitat; acest lucru a condus la rezilierea contractului meu pentru ca e complicat pentru firma sa isi asume aceasta procedura.
Deci cum se inregistreaza in contabilitate factura unei unitati protejate care presteaza servicii nedeductibile pentru client, dar care costuri sunt din fondul de handicap?
Multumesc.
conform art 59 al legii 263/2010, nevazatorii pot beneficia de pensie de limita de varsta si vechime integrala, indiferent de varsta, daca au realizat un stagiu de cotizare de minim 1/3 din stagiul standard al persoanelor valide; asta inseamna ca daca un nevazator lucreaza de la 18 ani, poate deveni pensionar de limita de varsta si vechime integrala inca de la 30 ani; la aceasta varsta, are deja o familie in care celalalt sot este tot nevazator si casnic. in cazul decesului sotului pensionar, sotul supravetuitor, de la ce varsta poate beneficia de pensie de urmas? întrebarea se pune prin comparatie cu situatia persoanelor valide, in care sotul casnic supravetuitor, la varsta pensionarii, beneficiaza de pensia de urmas. deci orbul pensionar la 30 ani este la limita de varsta si vechime integrala; se aplica pensia de urmas si sotului orb supravetuitor si mostenitor tot indiferent de varsta?
multumesc.
Cu multumiri pentru directionarea catre casa de pensii, va pot spune ca am mai facut un pas important: pentru certificarea stagiului de cotizare ca p.f.a. e nevoe de o adeverinta de la anaf, solicitata in baza ordinului 3093/14/10/2014 al anaf, adeverinta cu care la casa de pensii, ghiseul 29 in cazul bucurestiului, se poate dobandi adeverinta de vechime din pozitia de p.f.a. multumesc inca odata!
multumesc pentru raspuns, o sa incerc inca odata, cu mentiunea ca am intrebat pe e-mail la casa de pensii, dar e drept ca nu am stiut sa elaborez solicitarea in contextul normelor de aplicare ale legii 263 si mi-au raspuns ca adeverinta de vechime mi-o elibereaza ultimul angajator. inca odata multumesc si daca ma voi lovi de un refuz, voi reveni pentru noi indrumari.
cu scuze pentru greseala mea, e vorba de art 59, cel care se refera la nevazatori si care prevede o treime de stagiu de cotizare; pentru asta, la dosarul de pensionare, casa de pensii cere acel certificat de handicap in conformitate cu art 59 din legea 263, certificat pe care il elibereaza comisia de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul D.G.A.S.P.c. aceasta comisie la rândul ei ca sa emita certificatul de handicap, verifica suplimentar si anterior casei de pensii daca îndeplinesc conditia de vechime de o treime ca nevazator cu gradul grav nerevizuibil dobandit anterior perioadei in care am lucrat. când le-am dus la dosarul pentru comisie copie dupa carnetul de munca, adeverinta de stagiu de cotizare si adeverinta emisa de p.f.a-ul meu m-au refuzat pentru ca ei nu sunt contabili sa imi calculeze mie vechimea, asta fara sa mai vorbesc despre modul agresiv de adresare din partea presedintei comisii... am intrebat cu calm de unde sa-i aduc acea adeverinta centralizata si ma trimitea la I.T.M. ii explicam ca nu am legaturi ca P.F.A. cu I.t.M.-ul si nu intelegea, fapt pentru care pana la urma mi-a eliberat certificatul de handicap, dar cel pentru drepturile legii 448/2006 nu pe cel pentru casa de pensii. de un an tot caut solutii pentru speta mea si pare ca as fi primul nevazator care vrea sa se pensioneze din calitate de P.F.A. situatie cu care cei de la comisia de evaluare par ca nu sunt obijnuiti si ca nu au procedura si deci de asta incerc sa gasesc o solutie. va rog sa studiati atent speta si sa imi dati o indrumare... la pile si relatii nu vreau sa apelez ca in urma mea vor mai veni si alte cazuri similare pe care le-as putea servi ca precedent. multumesc mentionez ca primul contract de munca debuteaza inca din iulie 2000 si gradul de handicap grav ca nevazator cu caracter permanent il detin cu continuitate inca din 1992.
buna ziua! ma incadrez la prevederile art 49 din legea pensiilor, persoana cu handicap grav care se poate pensiona daca a realizat o treime din stagiul de cotizare, situatie in care la dosarul de pensionare trebue sa depun un certificat de handicap emis de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului sector 2; pentru obtinerea acestui certificat de handicap trebue sa fac si acestei comisii dovada criteriului treimii ca stagiu de cotizare cu o adeverinta, alta decat adeverinta de stagiu de cotizare pe care o elibereaza casa de pensii, fiind ca cei de la expertiza doresc o adeverinta centralizata din care sa rezulte numarul de ani cotizati, nu un listing cu contributiile pe toata perioada. vechimea mea se compune in prima parte din contributii ca angajat cu contract individual de munca si ultima parte din contributii pe baza declaratiei de asigurat in calitate de persoana fizica autorizata; cine imi poate elibera o asemenea adeverinta de vechime centralizata? mentionez ca in calitatea de p.f.a. mi-am eliberat eu o asemenea adeverinta pe care nu mi-au acceptat-o. întrebarea mai simpla ar fi p.f.a-urile cum pot face dovada vechimii?
multumesc! in conditiile in care tatalui neplatitor pana acum de pensie alimentara, i-au crescut veniturile, cred ca majorarea in urma procesului este inevitabila si întrebarea explicita este daca odata cu aceasta majorare implicita pot castiga si poprirea cuantumului pensiei viitoare, tinand cont de neplata anterioara?, sau inevitabil trebue sa ajung la executor in conditiile in care prin amenintarea tatalui ca isi va da demisia ca sa nu mai aiba venituri din care sa plateasca e clara reavointa? mentionez ca intentia lui de a nu-si onora obligatiile legale si morale este clara.