cristicdr a scris:
Nu are cum sa va dea in judecata pe dumneavoastra. Este o prostie. In cel mai rau caz, daca va face asta, dumneavoastra va puteti plati un avocat care sa va reprezinte si va veti apara prin faptul ca detineati o asigurare de raspundere civila auto valabila la momentul accidentului, dupa care respectivul nu are decat sa se judece cu societatea respectiva unde aveti dvs RCA. Daca va pierde procesul (lucru care cu siguranta se va si intampla, asta daca nu veti ajunge la o intelegere amiabila), ii puteti cere si cheltuieli de judecata ca sa acoperiti costurile platii avocatului dvs.
Ar mai fi o varianta...daca pagubitul avea asigurare CASCO, isi poate repara masina in baza acestei asigurari, urmand ca ulterior societatea unde dumnealui are casco, sa isi ceara banii de la firma de asigurari din Bulgaria. In cazul acesta, se discuta la un alt nivel, de la societate la societate. Daca nu are casco, ar putea sa se adreseze BAAR ( Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania), o institutie ce mediaza toate incidentele la nivel de tari, asta ca sa mai incerce totusi sa recupereze banii de la societatea de unde dvs aveati asigurare si sa nu se ajunga chiar in instanta. Va pot ajuta si cu un numar de telefon in acest caz: 021 319 13 02 sau 021 319 13 03. Insa reamintesc ceea ce a spus cineva mai sus...ASIGURAREA DVS SPER SA FIE VALABILA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE...
O seara placuta!
corespondentul a zis ca nu are cum sa imi zica daca este sau nu valida si nici cei de la BAAR.
in schimb am trimis un mail societatii bulgaresti, cu un text tradus pe net in bulgara si mi-au confirmat ca asigurarea este valida.
in ce caz imi sunt de folos numerele de telefon afisate? mentionez ca nu are CASCO si a luat legatura si cu cei de la BAAR, iar ca raspuns i-au trimis un mail prin care ii zicea ca au trimis un mail societatii bulgaresti si ca asteapta un raspuns, insa raspunsul nu a venit nici in ziua de azi.
totusi mi se pare ciudat caci societata a raspuns unui simplu client si nu a raspuns solicitarii BAAR-ului