avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ORDIN DE RESTRICTIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ORDIN DE RESTRICTIE

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
Daca mi se intampla sa fiu atacata pe strada si reusesc sa supravietuiesc acestui atac, pot obtine ordin de restrictie?

Multumesc.
Din pacate numai in filme. Legislatia noastra nu prevede ordin de restrictie.
din cate am auzit de la o fosta colega careia i s-a intamplat ca fostul sot sa o agreseze in spatii publice, a facut plangere la politie si a primit un ordin de restrictie.nu cunosc detalii amanuntite,dar cunoscand persoana agresorului de poate suna oricand la politie facandu-i-se denunt persoanei respective.
Nu , stimata doamna , aceasta institutie de drept nu exista inca in dreptul romanesc.
Este adevarat ca unii mai vorbesc , fara sa cunoasca situatia.
deci in afara de sa sunati la politie ca orice cetatean obisnuit... altceva.. nici nu aveti de facut si banuiesc ca e relativ suficient
banicaemilia a scris:

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
Daca mi se intampla sa fiu atacata pe strada si reusesc sa supravietuiesc acestui atac, pot obtine ordin de restrictie?

Multumesc.

Exista posibilitatea de a se ajunge la o asemenea masura preventiva daca depuneti plangere penala si exista probe sau indicii temeinice ca persoana este cea care v-a atacat.
In penal se poate fara probleme.
Ar fi recomandabil sa va angajati si avocat intrucat organele judiciare se pot dovedi refractare la astfel de masuri...

Violentele au crescut atat de mult incat statul s-ar putea face vinovat daca nu ar lua masuri si daca avocatul stie cum sa puna problema organului de urmarire penala.
Depinde insa foarte mult si de periculozitatea concreta a persoanei...
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita alexandra.a1404 alexandra.a1404 Partea vatamata in timpul cercetarii penale a inaintat la instanta o plangere impotriva parchetului in temeiul art.13 al CEDO, pt.incalcarea dreptului ... (vezi toată discuția)
Incalcarea art.6 din conventie si a art.4 din 7 Gherman Adrian Gherman Adrian Buna Ziua Intrebarea mea ar fi daca am fost amendat contraventional pentru o fapta prin proces verbal de contraventie ulterior pot fi cercetat pentru aceeasi ... (vezi toată discuția)
Cai de atac in camera preliminara imihai76 imihai76 Buna seara, In calitate de parte vatamata mi-a fost respinsa o plangere de catre judecatorul de camera preliminara, solutia fiind definitiva. In conformitate ... (vezi toată discuția)