Am inteles colegii si opiniile acestora dar.....De ce credeti ca ar trebui cetateanul sa respecte legile de vreme ce din cauza lor au fost indepartati de la drepturile acestora? De aceea, incalcarea prelungita a drepturilor cetatenilor va produce modificari in opiniile persoanei.Voi ce parere aveti.........? :O:stunned:
Este prea devreme sa va pronuntati fata de un asemenea caz in care se intrunesc urmatoarele elemente: (Persoana a fost arestata in 1985 pentru instigare la regimul comunist...), poate ca dumneavoastra nu ati prins drepturile si obligatiile in aceea perioda. Distinsi colegi cunosc faptul ca in aceea perioada daca prezentai un perilcol la ceea ce se numeste doctrina comunista, printr-o simpla semnatura de condei, erai internat intr-un ospiciu de boli mintale, ca drept dovada errorile unor institutii care te declara in scris decedat, in fond nu este asa,ceea ce rezulta persoana fiind in viata, dar si alte genuri de erroori au mai sesizat altii. In fapt o persoana cu un asemenea diagnostic nu mai este incadrat in munca, vezi Psihologia Juridica, ca fapt mai presupune si alte genuri de interdictii cum ar fii: semnarea documentelor juridice fara un tutore, etc., etc., ce sa mai spunem de alte drepturi.... Aceasta boala este una din bolile incurabile care nu se vindeca, Medicina legala in speta uneori greseste ca deh suntem oamnei si suntem dispusi greselilor. Cu stima.....=D>
Conducere fara permis, persoana in cauza sufera de oligofrenie GR II teoretic, diagnostic dat de catre IML Mina Minovici, in anul 1985, in acele perioade totul era posibil. Persoana in cauza avand si o condamnare penala din aceea perioada, in 1997 face scoala de soferi, din intamplare in cazierul judiciar observa condamnarea, cerand reabilitarea de drept si judecatoreasca, cerand totodata si eliminarea masurii trecute in cazier. pana la pronuntarea sentintei trece termenul de un an a scoli de soferi, o reincepe din nou, termina scoala a 2 oara solicita cazierul, in care cu stupoare nu a fost ridicata masura medicala din cazier si nu a mai putut da la Politie examenul. Se cere Judecatoriei indreptarea greselilor si se cere ca sa fie sters din cazier aceea masura de internare intr-un spital psihiatric. Justitia raspunde sa se indrepte la Politie la serviciul Caziere, la serviciu caziere nici un rezultat, este trimis la spitalul de psihiatrie din localitate, stupoare prin raspunsul lor ca nu ar fii de competenta lor, se retrimite la Justitie, Justitia la Politie si tot asa este plimbata persoana. Diagnosticul ramane ne schimbat....... Reface scoala de soferi se prezinta la serv. Rutier pentru examen unde i se cere Cazierul, observand problema, politia refuza sa examineze cetateanul sa i se dea permis. Mentionez ca drepturile cetateanului au fost incalcate grosolan de catre institutii. Respectivul comite doua infractiuni la regimul circulatiei, in care este condamnat in 1 dosar, iar in al 2 dosar s-a inceput urmarirea penala dupa ce instanta s-a pronuntat pentru prima pedeapsa si era in perioada de executare a pedepsei din 1 dosar, respectivul fiind condamnat cu suspendare. Respectivul comite o noua infractiune de conducere fara permis, la care este pe rol dosarul. Este disperat, neavand drepturi dar este condamnat cum se poate asa ceva??????:stunned:
Nu stiu sa discern problema ori e neagra ori e alba?#-o Daca timp de 28 de ani i-a fost incalcate drepturile, acum cum poate sa fie arestat ori condamnare fara spitalizare?????? Dati-mi un sfat, a comis cetateanul infractiunea ori nu? Va fi condamnat la detentie ori nu? Mentionez cetateanul este perfect sanatos, un inscris de judecatorie si o virgula nepotrivita te condamna la moarte. Doresc sa fac un referat ok., din punct de vedere juridic, iar pentru nota maxima dau si eu de baut :) mai jos este diagnosticul si simptomele unui Oligofren, Va multumesc
Acum fac o precizare la diagnostic:
Oligofrenie, cauze, simptome, tratament
Generalitati
Prin oligofrenie se defineşte o scădere globală a funcţiilor psihice. De obicei este însotită de un anumit grad de distrugere sau de volumul mai mic al creierului. Bolile părinţilor, ca alcoolismul, precum şi encefalitele sau alte boli cu răsunet cerebral ale copiilor, pot duce la oligofrenie. Judecata, calculul, memoria sunt adânc tulburate. Educarea acestor copii este dificilă, uneori foarte puţin eficace.
Bolnavii pot săvârşi fapte penale, ca furturi şi atentate la bunele moravuri.
Clasificare oligofrenie
- forma grava (oligofrenia de gradul III) - coeficient inteligenta 0 - 19 ) (5% cazuri);
- forma medie (oligofrenia de gradul II) - coeficient inteligenta 20 - 49 (20% cazuri);
- forma usoara (oligofrenia de gradul I) - coeficient inteligenta 50 - 69 (75% din cazuri);
Simptome
Oligofrenia poarte diverse alte denumiri ca inapoierea mintala, debilitate mintală, întârziere mintală, handicap mintal si se caracterizează prin scaderea funcţiei intelectuale.
Oligofrenia nu corespunde în totalitate noţiunii de boala, in sensul clasic de proces dinamic in evolutie cu debut, manifestare acuta, vindecarea sau cronicizare. Insuficienta intelectuala insoteste persoana afectată de-a lungul intregii sale existenţe. Aceasta deficienţă determină insă dificultaţi importante de adaptare si frecvente tulburari psihice afective si comportamentale.
Tratament - Orientarea si tratamentul copilului depind de mai multi factori: structura afectiva (uneori foarte bogata); starea functiilor senzoriale, motorii si instrumentale; stabilitatea comportamentului; armonia familiala; toleranta mediului etc. Copilul are mai ales nevoie sa simta incredere in altii si in el insusi. Asociata cu o sustinere psihoterapeutica, reeducarea permite adesea sa se obtina progrese apreciabile; in caz de agitatie sau de agresivitate a copilului, se asociaza uneori neuroleptice usoare.
Aveti dreptate, dar in fapt stau altfel lucrurile: S-a vandut un imobil din care a rezultat niste bani dupa care s-a cuparat alte doua imobile mai mici, unul sta parintii respectivului in al doilea el, persoana nu are venituri sa faca aceasta tranzactie ca el doreste sa o faca, daca doreste a intra in posesie ar trebui sa recurga la..........????????? Parintele este pensionar cu o pensie sub minimul pe economie, doresc sa aveti in vedere si acest aspect. Oare donatia nu ar fii mai potrivnica? Va multumesc:-/
Buna, pentru dvs., ar fi corect sa platiti de 6 ori taxele notariale pentru respectivele imobile?#-o:#-o Ca de exemplu: Odata a fost platite taxele de el. Sa intre in posesie trebuie sa suporte ambele taxe, mai precis si ale respectivei, ca ea este de buna intentie, dar nu doreste sa mai si plateasca petru transcriere. Sper ca s-a inteles contextul.:">:sorry:#-o
Inainte de toate buna seara va doresc tuturor.....:)
..............2 persoane au trait in concubinaj timp de 15 ani, pe parcurs au achizitionat 3 imobile si 3 autoturisme sunt pe numele pers. de sex feminin. Pana aici totul ok., dar s-au despartit persoana in cauza doreste a restitui 2 imobile dar taxele notariale costa foarte mult. Doresc sa se inteleaga ca si ipoteca este mare si aceasta varianta a cazut. Dar s-a emis o imputernicire speciala celei de a 2 persoana in cauza in care se arata ca are dreptulde a vinde, administra, folosi acele bunuri fara nici o obligatie exact cum ar fii pe numele acestuia. In momentul de fata nu exista fonduri necesare transcrierii acelor doua imobile, sanse prea putin sa fie. Persoana imputernicita cum poate intra in posesie a acelor bunuri luand in considerare ca persoana nu are venit.
In cazul in care persoana a savarsit fapta in ca caz de exceptie de necesitate, dar ancheta politiei nu tine cont de aceasta, intocmeste dosarul pe care il prezinta procurorului, care admite cererea de trimitere in judecata, refuzand audierea victimei care a fost transportata de soferul masini, cu precizarea ca victima a fost audiata ca martor exact ca un infractor. Ce este de facut? Exceptia de necesitate nu mai este valabila? De ce nu au acceptat acest criteriu care in 1 faza a declaratiei s-a mentionat ca soferul a mers cu cineva la spital in toiul noptii, ulterior a comfirmat persoana transportata. Sa inteleg ca in orice situatie cetateanul este condamnat de dragul de a fii condamnat, ori se urmaresc solutionarea dosarelor pe banda rulanta idiferent de cine ajuta pe cine. Va multumesc:stunned:
Individ condamnat cu suspendare 1 an + 2 ani control juridic a comis a 2 fapta identica la o distanta de 4 luni dupa condamnare, conducere fara permis care poate fi pedeapsa in acest caz, ori daca poate primii cu suspendare sau cu executare semiliber, etc..
Corect.......?!!, dar cati dintr-e noi ne educam cum trebuie copii?
Cunoastem comportamentul lor in societate, eu consider ca uneori ne facem ca nu vedem si dese ori acuzam,,,,,,, In legatura cu profesorul nu a fost corect din partea acestuia.
Plangere la politie sau parchet, pentru infractiunea de loviri si alte violente( art. 180 Cod penal).
Puteti cere ramanerea in custodie a bunului pana la solutionarea acestuia in instanta.
Art. 1910 C. civ. prevede:
Daca posesorul actual al lucrului furat sau pierdut l-a cumparat la balci sau la targ, sau la o vindere publica, sau de la un negutator care vinde asemenea lucruri, proprietarul originar nu poate sa ia lucrul inapoi decat intorcand posesorului pretul ce l-a costat.:)