avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate codrutage

Activitate codrutage

Multumesc pentru raspuns. Deci intai la cadastru si apoi facut act aditional? sau intai act aditional de vanzare-cumparea si apoi intabulat pe numele actualului proprietar? Notarul mi-a spus ca intai act de vanzare-cumparare..... nu ma asteptam la continutul actului de vaznare cumparare, ci doar daca trebuie scris: "se vinde holul obtinut in urma autorizatiei nr.... " asa cum v-am mai intrebat, are aceasta autorizatie valoare de act de proprietate?
Multumesc pentru raspuns. Exista acordul propritarilor, exista acceptul Inspectiei de Constructii Lucrari Publice Urbanism pentru efectuarea lucrarilor, insa nu exista acest proces verbal de predare a lucrarilor, pentru ca in 1996 nu se facea, cel putin nu in Ploiesti.
Cum ar trebui sa sune acest act aditional la contractul de vanzare-cumparare?
Luna trecuta am cumparat un apartament, iar la notar mi s-au dat toate actele acestuia. Uitandu-ma acasa atent peste ele, am vazut ca fostii proprietari aveau o autorizatie de constructie obtinuta in Nov 1991 + planul aprobat "spre neschimbare", de extindere a apartamentului cu 2.73m, intr-un hol folosit doar pentru accesul in acest apartament. Proprietarii sunt plecati din tara, iar in apartament a ramas unul din parinti. Administratora blocului i-a cerut batranei din apartament sa plateasca chirie (nestiind de existenta acestor acte), ca atare batrana si-a retras usa in varianta initiala. In 2015 s-a facut cadastrul si intabularea apartamentului fara aceste acte (autorizatia de constructie/extindere), ca atare eu am cumparat apartamentul fara acesti 2.73m de hol. Cei de la urbanism mi-au spus sa merg sa intabulez si holul conform actelor, insa cel care face cadastru imi spune ca autorizatia apare pe numele fostilor proprietari si ar trebui sa primesc printr-un contract de vanzare-cumparare acest hol. Proprietara nu se simte confortabil sa imi vanda ceva pe care nu are act de proptietate....... Tine autorizatia de constrcutie din 1991 loc de act de proprietate? .........cum ma sfatuiti sa procedez si care ar fi pasii legali? Multumesc
Multumesc pentru raspuns
am un PFA neplatitor de PFA si prestez servicii pentru o institutie intracomunitara, deasemenea neplatitoare de TVA. In acest caz, PFA-ul meu trebuie inregistrat in ROI?
Buna-ziua, am primit azi o citatie ca am fost prinsa fara rovinieta pe un Bld in Bucuresti, cu toate ca eu am rovinieta achitata pana pe data de 23 FEB 2012. Cum se procedeaza pentru a anula aceasta instiintare? Am trimis un e-mail pe adresa mentionata in citatie, dar nici gand de raspuns. Am incercat si pe telefon, am sunat de 56 de ori, a sunat de 6 ori, insa nu a raspuns nimeni :( suntem in Romania noastra draga). Multumesc anticipat!