Nu aveti nici un document eliberat de catre autoritatile spaniole din localitatea in care ati nascut?
Daca nasterea a fost inregistrată in Spania, puteti solicita autoritatilor din localitatea in care ati nascut eliberarea unui Extras de nastere multilingv, care nu necesita apostilare.
Cu acesta, actul de identitate, certificatul dumneavoastra de nastere si o declaratie notariala ca nu mai aveti nici o legatura cu tatal copilului, mergeti la starea civila din localitatea de domiciliu din RO si solicitati TRANSCRIEREA nasterii in actele de stare civila romane.
Daca nasterea nu a fost inregistrata sub nici o forma in Spania (la spital, stare civila, etc), aveti optiunea sa va adresati instantei de judecata romanesti, in vederea inregistrarii tardive a nasterii.
Formalitatile de mai sus pot fi indeplinite si in lipsa tatalui.
Din contra, nu sunt de acord cu actiunea.
In intampinare nu am facut decat sa mentionez existenta unor articole de lege pe care reclamantul le-a ignorat cu buna stiinta si care ii demonteaza toata actiunea.
Nu am propus probe si nu am invocat exceptii.
De asta si intreb, e posibil ca judecatorul sa ignore complet ce am scris in intampinare precum si prezentarea orala in fata instantei si sa admita actiunea doar pentru ca nu a fost depusa intampinarea in termen?
Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii.
Practic, am depus intampinare, fara sa propun probe noi inafara de cele depuse la dosar de reclamant si fara sa invoc vreo exceptie, doar am formulat aparare, indicand legile incidente. Instanta a solicitat apoi in scris anumite documente din partea mea. La termen reclamantul a solicitat instantei sa verifice daca intampinarea a fost depusa la termen (este posibil sa nu fi fost) iar judecatorul a spus ca ramane in pronuntare. Cateva zile mai tarziu primesc citatie prin care sunt chemat in instanta cu mentiunea "repus pe rol".
Nr crt- numarul in cadrul salii, care poate fi mai mare sau mai mic in functie de numarul de candidati ce se vor afla in sala. (40 intr una normala, 200 intr un amfiteatru)
Al doilea numar reprezinta pozitia in totalul candidatilor din centrul respectiv
Vecinul are, cu siguranta legea de partea lui, atata timp cat ferestrele sunt pentru vedere.
Daca nu reusiti sa faceti o intelegere cu acesta, probabil va trebui sa stricati ferestrele si apoi sa va intoarceti impotriva autoritatilor care au eliberat autorizatiile pentru recuperarea cheltuielilor .