avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrachectin

Activitate dumitrachectin

Răspuns la discuția Concediul de maternitate
Stie ca sunt insarcinata , ceea ce face dansul e legal , deja m-am interesat, poate sa ma concediere daca postul pe care su t angajata se suspendă si nu are altceva ce sa imi ofere pana la prenatal. Eu nu am o problema cu asta, as avea si optiunea șomajului, dar nu are rost pt 2 saptamani. Sunt strict interesată cine imi plătește concediul de maternitate si daca ceea ce a spus contabila firmei este real.

Ionut.ion a scris:

Angajatorul stie ca sunteti insarcinata?
Daca da, nu va poate concedia.
Poate face asta doar in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a dizolvării sau falimentului angajatorului, în condițiile legii.

Buna ziua,
Am următoarea situație. În data de 15 februarie contractul meu de munca se va încheia unilateral, postul meu se va desființa, am fost anunțată si in scris. Problema este ca sunt insarcinata si am dreptul sa intru in concediu de maternitate(prenatal) abia din 01 martie 2020. Având în vedere că nu voi mai lucra ca si angajata, unde imi voi depune concediul si cine imi va plati indemnizația pana la nastere si dupa (postnatal) . Contabilă firmei imi spune ca trebuie sa le depun la casa de asigurari de sanatate si ca ei ma vor plăti, este adevarat?
Dar cum ma va afecta pe mine faptul că din 15 februarie si pana in 01 martie voi avea aceasta pauza de 2 saptamani in care nu voi mai avea calitatea de asigurat?
Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Acum 5 ani parintii mei au trecut apartamentul lor pe numele unei prietene de familie, dar ei au continuat sa stea in el in toti acesti ani.Aceasta 'vanzare' a fost un fel de ajutor pentru aceasta preitena(dansa trebuia sa aiba o proprietate pe numele ei, nu stiu exact toate amanuntele).Acum doreste sa faca contract de vanzare cumparare intre dansa si parintii mei, ca ei sa fie din nou proprietari, ea va plati toate taxele notariale ce se impun .Doar ca exista o micuta problema: intre timp apartamentul a fost ipotecat pt un imprumut in favoarea fratelui meu, mai are 15 ani de plata pt acest credit.
Am 2 intrebari:
1.Trebuie mentionat in contractul de v-c faptul ca parintii mei ( ca si cumparatori) sunt de acord cu ipoteca aceasta( pt ca logic fratele meu nu are cum sa plateasca acum tot, pt ca apartamentul sa fie liber de sarcini)? si este posibila o astfel de clauza?
2. Avand in vedere faptul ca parintii mei nu vor fi nevoiti sa dea bani pe acest apartament( desi in contract se va stabili pretul de vanzare evident) notarul cere dovada platii?

Va multumesc
Răspuns la discuția Fals sau nu?
mirabella-ana a scris:

Contractul dvs de munca nu are legatura cu infractiunea pentru care sunteti cercetat.

Doamna avocat va multumesc dar lucrul acesta deja in stiam.Ce nu stiu este de ce acest politist are nevoie de contractul meu de munca si de asemenea nu stiu de ce mi s-a cerut, eu nu platesc taxe in Romania,contractul nu este valabil pe teritoriul tarii noastre,dar am ramas si fara slujba din cauza aceasta.
Va rog sa ma indrumati ce sa fac mai departe.
Răspuns la discuția Fals sau nu?
Absolut nici o legatura.Sunt cercetat pentru furt in tara.
Discuție Fals sau nu?
Eu sunt stabilit in Germania de ceva timp si am fost angajat pana acum putin timp cu contract de munca.
In Romania mi s-a deschis un dosar penal si politistul la care este dosarul meu a cerut sa depun contractul de munca nu stiu de ce?
Angajatorul mi-a dat o copie,am trimis-o prin posta in tara dar poliistul spune ca contractul e fals pentru ca nu are stampila angajatorului si sa trimit contractul original.
Angajatorul mia spus ca nu imi da contractul original, mi-a facut o copie legalizata a acestuia, am platit o gramada de bani si am trimis in Romania.
Am intrebat politistul pentru ce anume are nevoie de contractul meu si nu mi-a raspuns doar ca daca nu aduc originalul ma acuzxa de fals.
Vreau sa va intreb pe dumneavostra care sunteti mai experimentati decat mine daca este posibil sa fiu acuzat de fals pentru un contract care nu are nici o putere in Romania?
Angajatorul mi-a spus ca nu vrea sa aiba probleme si sa nu-l mai deranjez cu tot felul de cereri ca deja mi-a eliberat copia contractului si certificata pe deasupra, el facandusi datoria.
Va rog mult sa ma ajutati din cauza acestei situatii am ramas si fara loc de munca.