avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate nelux

Activitate nelux

Sa inteleg ca o persoana poate construi niste blocuri in mijlocul campului iar in reclama sa arate ca va fii un adevarat cartier modern iar dupa ce se vede cu banii in buzunar sa lase de izbeliste infrastructura stradala intrucat legea nu il obliga la nimic.
Apartamentele au fost cumparate in stadiul de proiect/executie.Problema e ca acest dezvoltator imobiliar conditioneaza finalizarea facilitati comune de vanzarea apartamentelor care au ramas nevandute. Deci noi nu vom avea asfalt pe strada, loc de joaca pentru copii sau ghena pana cand el nu termina de vandut tot ce are. Si cum vanzarile cam stagneaza... Noi vrem sa il constrangem legal. CUM?
inteleg ca nu se prevad aceste elemente in contract iar ce s-a facu se vede iar ce trebuia si nu s-a facut se stie. pe mine ma interesat unde gasesc prevederi legale referitoare la aceste elemente care nu s-au prevazut in contract. care sunt actele normative care il obliga si eventual ii da si un terment de finalizare.
(de exemplu: toate apartamentele din bloc au fost vandute rezulta ca e obligat sa finalizeze si exteriorul blocului in intregime si sa predea pe proces verbal locuintele).
apartamentele au fost achizitionate de catre fiecare persoana in parte prin contract de vanzare-cumparare.
nu s-a incheiat niciun alfel de document in afara de acesta (proces verbal sau altceva).
contractul a fost verificat si nu contine clauze care sa il oblige la lucruri ce tin ce utilizarea in comun a bunurilor (intrarea in bloc, casa scarii, drumul dintre blocuri care este proprietatea lui inca, exteriorul blocului = unde ar trebui sa fie soclul, izolatia exterioara, calitatea acoperisului).
asupra acestor ultime aspecte avem nedumeriri. exista vreo norma legala care sa il oblige la minime lucrari si garantii de calitate daca in contract nu s-a prevazut asa ceva?
...va multumesc anticipat.
Ce argumente legale avem în calitate de locatari în faţa unui dezvoltător imobiliar pentru finalizarea proiectului promis. În speţă este vorba de un complex de blocuri din care au fost construite 60% din imobile şi vândute un procent destul de mare din cele construite.
Beneficiarii s-au mutat pe rând însă o parte din facilităţile ce ar trebui folosite în comun de către locatari sunt indisponibile:
 Promisiunea de realizare a infrastructurii stradale intre cele două şiruri de blocuri nu are nicio relevanţă practică (strada nu este asfaltată devenind impracticabilă la anumite condiţii meteo).
 Calitatea acoperişului blocurilor este îndoielnică (la vânt cad ţigle, nu există cale de acces spre acoperiş – oare pompierii au ceva de obiectat?).
 Nu a fost amenajat un loc destinat pentru depozitarea resturilor menajere (în cartier locuiesc deja aproximativ 40 de familii).
 Zugrăveala din casa scării începe să se exfolieze deşi de la aplicare nu a trecut nici un an.
 De teren de joacă pentru copii nici nu mai poate fi vorba deşi a fost unul din lucrurile promise la încheierea contractului dar fără a fi menţionat în cuprinsul acestuia.
 Niciunul din apartamentele vândute nu a fost predat pe bază de proces-verbal sau de recepţie imobilului;
 Nu s-a oferit nici un act de garanţie a uşii de intrare în apartament sau geamurilor termopan incluse în preţul de achiziţie;
 Autorizaţia iniţială de construcţie pentru întreg ansamblul a expirat în luna aprilie 2009.

Menţionez faptul că despre toate acestea nu s-a făcut vreo menţiune în contractele de vânzare-cumpărare încheiate cu fiecare persoană fizică în parte însă o parte din neconformităţi sper să se regăsească în legislaţie. Vă rog să mă îndrumaţi spre această legislaţie şi să mă sfătuiţi încotro să merg împreună cu ceilalţi locatari: protecţia Consumatorului, Inspecţia de Stat în Construcţii sau Judecătorie.
Poate ca problema mea are o tenta de contencios administrativ dar fiind in principal vorba de proprietate va rog sa ma lamuriti si pe mine in speta ce urmeaza:
O persoana fizica, in calitate de chirias la acel moment, cumpara de la stat un imobil in baza legii 112/1995 achitand integral contravaloarea respectivului imobil.Trece termenul de 10 ani pentru care exista interdictia de instrainare insa la primaria de circumscriptie exista o notificare cu privire la retrocedare formulata de fostul proprietar (cel de la care a nationalizat statul imobilul) conform legii 10/2001.In aceste conditii se mai poate bucura actualul proprietar de dreptul sau real care chipurile mai este si garantat de catre statul roman?Mai exact, poate instraina imobilul sau o parte din acesta?
In speranta ca voi primi un raspuns cat mai elocvent va multumesc anticipat
va multzumesc pentru raspunsuri.
consider problema clarificata din punctul meu de vedere.=D>
intzeleg faptul ca o autorizatie o pot obtine doar in cazul in care cei 2 copropietari isi dau acordul printr-un act incheiat in forma autentica.pot ei crea in favoarea mea un drept de superficie in situatia in care au o interdictie de instrainare in vigoare?
Buna ziua !
Momentan locuiesc intr-un imobil detinut in copropriatate de mama mea si sotul ei (nu ma aflu in nici un grad de rudenie cu acesta) in baza legii 112/1995.doresc sa construiesc o mansarda deasupra respectivului imobil (casa cu un sg nivel).in ce situatie juridica cu privire la proprietate m-as afla in cazul in care as pune in practica proiectul meucunoscut fiind faptul ca am acordul mamaei mele cat si al sotului ei?cum trebuie statuat un asemenea acord si ce sfaturi imi mai puteti da cu privire la demersul meu?
in sperantza ca voi primi un raspuns profesionist,poate chiar argumentat cu norme legale, va multumesc anticipat