avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie pe proprietatea altuia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie pe proprietatea altuia?

Buna ziua !
Momentan locuiesc intr-un imobil detinut in copropriatate de mama mea si sotul ei (nu ma aflu in nici un grad de rudenie cu acesta) in baza legii 112/1995.doresc sa construiesc o mansarda deasupra respectivului imobil (casa cu un sg nivel).in ce situatie juridica cu privire la proprietate m-as afla in cazul in care as pune in practica proiectul meucunoscut fiind faptul ca am acordul mamaei mele cat si al sotului ei?cum trebuie statuat un asemenea acord si ce sfaturi imi mai puteti da cu privire la demersul meu?
in sperantza ca voi primi un raspuns profesionist,poate chiar argumentat cu norme legale, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nelux , utilizator 21:38, 21 August 2006
...din moment ce obtineti autorizatie de constructie pe numele dumneavoastra,mansarda va fi bunul dumneavoastra propriu urmind apoi a o nota in c.f. si apoi a proceda la o apartamentare a intregului imobil...
intzeleg faptul ca o autorizatie o pot obtine doar in cazul in care cei 2 copropietari isi dau acordul printr-un act incheiat in forma autentica.pot ei crea in favoarea mea un drept de superficie in situatia in care au o interdictie de instrainare in vigoare?
...pai depinde de primarie...in unele locuri e suficient simplul acordu al proprietarilor fara a se constitui un drept efectiv de servitute (dezmembramint al dreptului de proprietate)...#-o...
ce numesti "interdictie de instrainare"?
imobilul este ipotecat? daca vorbim despre ipoteca trebuie sa stii faptul ca proprietarul poate instraina bunul. cel in favoarea caruia s-a infiintat ipoteca se bucura, in virtutea acesteia, de un drept de preferinta si de urmarire a bunului( indiferent de proprietar ).
daca vrei un raspuns la obiect problema necesita lamuriri/completari.

...si ar mai fi o varianta agreata de practica...sa obtineti autorizatia de constructie pe numele actualilor proprietari...si apoi sa faceti o conventie civila prin care ei sa recunoasca faptul ca dvs. construiti prin eforturi proprii obligindu-se ca dupa ce constructia se va intabula in c.f. sa va instraineze dvs. constructia noua...

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de superficie ianh ianh Pot sa mansardez o constructie existenta (al carei proprietar sunt) pe un teren pentru care am drept de superficie? Mentionez ca pe terenul ce excede acestei ... (vezi toată discuția)
Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)