avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate pval

Activitate pval

Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Cetatean american....este mai bine? stiu ca in Romania este greu dar si aici este greu..le trimit pachete dar fosta are pretentie sa ii trimit si ei cadouri(haine) si am un copil mic si la nivelul de trai aici salariul meu este foarte mic,
multumesc
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Daca tatal plecat in sua ...si are doi copii.. salar de 2800 cat trebuie s ale trimita pensia ..avand in vedere ca lunar o chirie de 2000 plus...tatal este recasatorit avand acum alt copil,iar sotia casnica.....dupa legile romanesti ar ajunge pe strada...cel mare are 20 ani este bun de munca..iar cel mic 10 ani iar acum are altul de 2 luni
Răspuns la discuția Pensie alimentara !
Da in state este viata grea...iar daca fac banii astia asta nu inseamna ca trebuie sa imi intretin si fostele sotii....din pacate actuala mea sotie trebuie s a stea acasa si chiar daca ma vor da in judecata ,,,nu au de unde sa ia banii astia ...acum trebuie sa platesc si medicamentele sotiei ..asa ca...nu sunt rau platitor dar toata lumea ar trebui s ainteleaga si e timpul ca cei de 19-20 sa mai i mearga si la munca
Răspuns la discuția pensie alimentara
buna ziua..este adevart in Sua sunt alte legi..daca eu*locuiesc in america)as dori sa-i pun copiluli meu Ceausescu..sau Iliescu nu ma opreste nimeni....doamna respectiva a nascut aici..si cred ca a fost intrebata ce nume sa-i dea copilul..la tata liniuta...dar daca dansa a ales sa puna numele fostulei prieten nimeni nu a vut nici o obiectie..nu atrebuit nici o semanatura din partea tatalui.Poate ar trebui sa o ajutati pe macar cu un sfat....
Răspuns la discuția dreptul de a fi tata
Buna ziua
Si eu ma zbat cu altfel de probleme..sunt recasatorita si sotul meu are doi copii primul din concubinaj si al doilea din urma unui mariaj cu nabadii..noi traim in sua..si am incercat in fel si chip sa ne apropiem de copii si el ca tata si eu ca mama vitrega dar nu se poate..copilul cel mare are 19 ani si nu doreste decat baini si bani..si trimitem ,si pachete dar nu ne putem permite s aintretinem si mamele.am incercat sa ii aducem in vacante aici si nu doresc sa vina fara mame..va da-ti seama ca asa ceva nu se paote ..sotul meu sufera doreste sa isi vada copii ..am merge in tara dar alea nu doresc sa la-se copii daca nu merg si ele cu noi..vor si ele cadouri ..mereu zic ca asa cum sotul meu cheltuieste cu mine si ele vor(deci nu pentru copii)si inteleg ca in romania este greu dar unde nu este ?! Sotul meu incearca s afie rezonabil ..si trimite pachete cau haiute si cadouri pentru copii dar ce obligatie are fata de cele doua?si Nu etse de ajuns $150 pe luna pentru copil..nu ne permitem s ale trimitem mai mult desi ..cand unul din copii a fost bonav si atrebuit operat noi am supotat totul...cadn a fost de vacanta sa plece ..am suportat si vacanta desi stim ca acei bani nu sau dus doar pe copil?oare cum aceste mame pot s adoarma cadn stiu ca iau de la gura copilului?iar cand au inceput scoala le-am trimis cate 350 de dolari deci///tatal incearca dar..noi oricum pstram toate chitantele ca atunci cand ar dori s aii reproseze ceav ca nu atrimis destui bani sa le dovedim
Si eu sunt femeie dar as proceda asa....si acele doamne care doresc sa se razbune pe tati sunt cele mai josnice fiiite de pe lume in special cand tatii doresc sa faca ceva bun pentru copii ...Acum adm dori s a aducem copiluo cel mare de toto aici sa ii facem acte ..dar nu pleaca fara masa..atunci s aramana cu ea ca asa ceva nu se va intamplaX-(
Răspuns la discuția pensie de intretinere
lukacs a scris:

pensia de intretinere se reglementeaza in codul familiei, dar plata ei dupa majorat se ia prin analogie din legea pensiilor art.66.

[/quot
laura imi pare rau am citit mesajul..ce email ai ?ca sa iti raspund]
Si nu doresc sa critic pe nimeni..suntem oamnei si cu toti gresim ..indiferent daca sunte barbati sau femei..si daca tatii care nu doresc sa isi vada copii paote au un motiv..desi poate nici ei nu ar trebui sa se comporte asa...sunt multe de zis dar chiar daca am zice si am discuta ore intregi tot nu sa-r rezolva prea multe dar cred ca la 23 de ani sa ceri incontinuare la parinti. ....nu stiu fiecare este diferit..cunosc cazuri care la 23 de ani copii isi ajuta parintii ...si aici in SUA si in Romania.
Imi pare rau nu critic pe nimeni si nici nu judec..nu este de datoria mea..dar ..
Ps...nu doresc sa ma pensionez la 50 .nici macar nu ii am..dar stiu cazuri...doi oriunde poti s amuncesti numai sa fie munca cinstita..cunosc doctori aici in Sua care au fost taximetristi pana au reusit sa echivaleze,iar un alt doctor terminat cu 10 in romania..chiar a vandut covrigi 5 ani pana a echivalat..si cunosc si in Romania situatii pana au terminat faculatea si chiar dupa ca sa aiba si un servici au muncit orice..asa ca MUNCA innobileaza pe om....si nu este rusinos sa muncesti daca este o munca cinstita,mai cunosc pe cineva care de la 16 ani alucrat in resturant,a facut scoala ,a terminat si facultatea si a si lucrat ..si acum are o munc afoarte bine platita si nu ia fost rusine s amunceasca dupa terminarea facultatii in restaurant pana agasit ceva bun..Asa ca...chesti ca nu am terminat o faculatate s amuncesc ca oamnii de rand asta este invechita
Buna ziua
domnisorilor si domnisoarelor de 21-25 de ani..stiu ca sunteti suparati pe tatii care au divortat de mamele voastre dar nu credetei ca este o rusine sa ceri pensie la varsta asta?Sunteti tineri ,buni de munca ,ar trebui sa mergeti sa munciti si sa mergeti si la facultate...tatii vostri cred ca sunt trecuti de 50 s epregatesc de pensie..si va asigur ca dupa 45 de ani incep durerile ,de diferite feluri,nu mai ai putere de munca,si inloc voi s ale faciti o bucurie mai mult ii faceti s asefere...sunt si ei oameni chiar daca nu sau inteles cu mamele si sa va ganditi si inninte paote o s afiti si voi in situatia asta sau copii vostri...sa va ganditi..parintii sunt intr-un fel datori sa isi ajute copii dar si copii dupa o anumita varsta ar trebui sa aiba cat de cat o stabilitate..traiesc intr=o tara in care de la 16-18 ani pleaca singuri pe picioarele lor,merg la scoala,si au si servici..si multi ajung foarte bine..si cunosc foarte multe cazuri de familii de roamni care copii au ajuns foarte bine si au facut si faculattea la zi si au si lucrat..dar este rusinos si joznic ca in continu sa ceri la parinti fie si ei tati iresponsabili..multi tati au ajuns iresponsabili din cauza fostelor neveste..si multi tati au devenit fara voia lor tati..deorece anumite femeiuste dores c sa se marite prin diferite mijloace...si ce acu copilul cred ele ca este cel mai bine..asa ca ininte de invinovati tatii incercati s aaflati mai multe..si la naiba aveti 23 de ani ce mai astepti la munca..si ai s avezi ca atunci vei primi mai mult ajutor .....=D>
Răspuns la discuția Pensie alimentara !
:-/Multumesc pentru raspuns..... din pacate asta este adevarul..nu se poate trai din 3000 in state,sunt la inceput de drum am 40 de ani ...si este foarte greu,dar daca Doamne Fereste mor,sau cad foarte bolnav de unde am sa le trimit iar cred eu cea de 19 este foarte buna de munca,,,daca ele doresc s ama dea in judecata acolo (pentru ca nu se poate vorbi cu nici una)am sa le dau si eu aici in judecata .....cel putin la cea mare nu voi mai da nici un ban iar cel mic dupa legile statului de aici 60-75 lunar,si dupa salariul meu,ce nu inteleg eu ca ,nu cred ca toti banii acestia se duc pe copil,amandou se imbraca faorte scump,mers zilnic la coafor,(stiu din surse sigure)iar eu nu mai sunt cetatean roman sunt cetatean american asa ca...le-am explicat ca doresc sa ii aduc pe rand aici sa vedem daca le place,dar vor si aici ..impreuna cu mamele si unde sa stam toti intr-o casa..nu le inteleg deloc