avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate dancoman

Activitate dancoman

Buna ziua. Am mostenit un teren de 9900mp(22mx450m) de la bunici forma dreptunghiulara.. Mergand cu expertul teren am constatat ca la o latura lipsesc 10m pe 200m lungime. In consecinta in acum sunt doar 7880mp. Cum pot recupera restul suprafetei tinand cont ca inca nu am facut succesiunea. Mentionez ca eu nu cunosteam pozitia terenului pana acum. Multumesc.
Multumesc mult. O vecina alaturi de mostenire(casa,teren)are post important in primarie. De aici si suspiciunea...a trecut aproape un an, de aceea intrebam daca se poate sa pierzi dreptul de mostenitor cu toate ca ai testament si in cat timp il poti pierde in favoarea primariei. Notarul care a deschis succesiunea la cererea primariei nu stia nimic despre testament cu toate ca era inregistrat in registrul de testamente. Si nici nu a vrut sa arate sotiei dosarul. Curios este ca toate deschiderile facute de primarie sunt la acelasi notar. In sfarsit, multumesc de raspuns.
Buna ziua. Dupa decesul unei matusi survenit in iunie anul trecut, sotia a ramas cu un testament de mostenitoare. Matusa neavand alti urmasi directi. Ne-am ocupat de inmormantare si cele religioase timp de un an. Pana la termenul de un an (aproximativ 10 luni)sotia a mers la notar pentru a rezolva cu succesiunea. Totul a fost bine pana cand secretara domnului notar a sunat-o pe sotie reprosandu-i ca exista deschisa succesiune la alt notar din localitate. Mergand sotia la locul notarial unde i-a fost indicat a constatat ca primaria orasului a deschis succesiunea la nici trei luni de la decesul matusii. Intrebarea mea este urmatoarea:-Are dreptul primaria din localitate sa deschida o succesiune tinand cont ca nu este ruda sau nu are vreun testament de la o persoana decedata, daca da, in conditiile in care sotia nu se prezenta revendicand mostenirea in cat timp putea primaria sa fie declarata ca ,,mostenitor,,.Imi cer scuze pentru lipsa de termeni juridici, am incercat sa explic o situatie pentru a intelege ce se intampla daca nu iti revendici mostenirea. Multumesc.
Multumesc mult. Exact ce spun si eu si credeam. Nu exista in COR ,,Muncitor calificat,, Ci sunt specificate calificarile respective, astfel incat daca esti angajat(sa spunem) ca electrician nu poti fi si fochist(sau strungar, oricum alta meserie) doar pentru ca angajatorul te pune sa faci asta.
Ca sa ma fac inteles. Exista post de ,,muncitor calificat,,? In mod normal un post de executie nu trebuie sa fie conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania? Caci in baza unei atare nume de post angajatorul poate face ce doreste caci in fisa postului trece,, muncitorul executa si alte sarcini trasate de conducere,,.
Exista functia de ,,muncitor calificat,,? Caci in baza acestei functii angajatii sunt efectiv obligati sa faca ,,de toate,,. In sensul ca nu se tine cont ca sunt calificati in anumite domenii. In mod normal angajatorul nu este obligat sa te angajeze in baza actelor de calificare si sa faci ceea ce esti calificat? Multumesc. (Vorbesc despre domeniul educatie)
este vorba de 3000m extravilan ce de jur imprejur ,,investitorii,, il baga in intravilan si il vand apoi parcelat si 1/7 din intravilanul de 1000m.(pe care se afla o casa acum in ruina, dar pe acte este iar terenul extravilan este in continuarea acestui intravilan) oricum matusile mele spun ca nu m-au dat ele in judecata, in spatele procesului se afla un ,,investitor,, ce doreste terenul pe ,,nimic,,.
Multumesc mult de raspuns. Chiar aseara am vorbit cu o matusa ce m-a dat ca parte a dosarului in judecata. Ei bine, este f. bolnava, plecata in Italia si nu stia absolut nimic! Si o cred ca nu este ea ce doreste asta! In spate este un vanator de terenuri. Sunt un om simplu cu venit minim si nu am efectiv cu ce sa platesc un avocat. Cred ca mi-ar lua mai mult decat cota-parte valoreaza(partea mea, adica 1/4 din 1/7).:(
Multumesc mult de raspuns. Totusi eu am intrebat daca imi pot pastra cota-parte din teren(respectiv aproape 3000mp impreuna cu fratii mei) fara a fi obligat sa vand. Si daca instanta ia in considerarea reaua-vointa a unchilor mei ce au vandut deja terenul, pe promisiuni de vanzare, unui domn fara acordul nostru si practic in spatele lor se afla respectivul.
Buna ziua, eu si inca trei frati am mostenit o cota parte de 1/7 din 19.000mp de teren extravilan si 1000mp de teren intravilan.
Patru dintre mostenitorii ceilalti ai terenului vor sa cedeze dreptul de mostenire(vanzare) unuia dintre ceilalti mostenitori, rezultand ca aceasta ruda(unchi) va avea 5/7 cota parte. Acestia(unchii mei) au deschis proces in care cer sa li se atribuie intreaga suprafata in schimbul unei sume(minime-modice) pe aceste terenuri acordate celorlalti mostenitori. Situatia este mai complicata caci in spatele rudelor ce detin 5/7 se afla un personaj dubios din afara mostenitorilor,personaj ce a incercat si cu mine sa imi ofere o suma de bani pentru a imi pacalii rudele,adica sa fac o promisiune de vanzare. De asemenea avocatul a mintit in instanta ca sunt 20.000 de mp numai intravilan si a adus ca dovada a pretului o societate(SRL) ce a evaluat terenul la 1euromp. Intrebarea este, pot fi deposedat de dreptul meu de propietate asupra cotei parte din teren in schimbul unei sume modice? Mentionez ca nu doresc vanzarea acelei cote parti. Multumesc.