avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Leu

Activitate Cristina Leu

RECTIFICARE.
Cu scuzele de rigoare, pentru anul 2014 se depune.
Incepind cu anul 2015 nu se vor mai depune.
Nu se mai depune. Mai jos aveti un link detaliat.

www.avocatnet.ro/content/art...
Imi pare rau dar nu va pot ajuta mai mult. Si in Romania, exceptand persoanele neinregistrate in scopuri de tva, orice firma poate avea optiunea de a nu aplica scutirea de tva pt o anumita operatiune, dimpotriva poate colecta tva sa sa-l vireze statului roman.
Da, este legal sa cumparati cu TVA, dar in contabilitate nu aplicati taxarea inversa la factura respectiva.
Referitor la recuperarea TVA - puteti incerca si aveti sanse sa-l primiti, dar la fel aveti aveti sanse sa fiti refuzat pe motiv ca trebuia facturat fara TVA. Am avut un caz similar cu Marea Britanie, dar pe achizitie de marfa cu tva si am fost refuzati cand am cerut TVA-ul prin formularul D318, fiind trimisi sa-l solicitam de la partenerul englez.
Da. Se poate.
Pentru siguranta depuneti o adresa la Administratia Fiscala si veti primi raspuns.
Contributia la asigurarile sociale de sanatate se plateste asupra tuturor veniturilor realizate chiar daca aveti si calitatea de salariat. Baza legala Legea 95/2006.
Răspuns la discuția salarizare comisie de examinare
Ca baza legala aveti oug58/2010 modificata prin oug 82/2010. Le intocmiti stat de plata si le retineti si virati cas, somaj si impozit. Sanatatea va trebui sa si-o plateasca ei la casa de asigurari sociale de sanatate.
Răspuns la discuția Intermediere cherestea
da
da
Răspuns la discuția livrare intracomunitara
Aveti mare grija ca documentul de transport sa fie semnat (daca se poate si stampilat) de catre beneficiarul livrarii. In caz contrar la un control de la fisc pe facturile respective va vor pune sa colectati tva pt. ca pur si simplu nu puteti face dovada ca produsele au parasit teritoriul Romaniei.