avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate teodron

Activitate teodron

Buna ziua,

Am un vecin care detine mai multe autoturisme (majoritatea sub 3 tone masa proprie) pe care le parcheaza in jurul blocului unde domiciliaza.

Modul in care proprietarul isi asigura posibilitatea parcarii tuturor celor 4 autovehicule pe care le ruleaza in mod frecvent este prin parcarea a 3 dintre acestea astfel incat spatiul ce le desparte sa fie de aproximativ 1,2 metri. Autovehiculele sunt parcate in coloana, unul in spatele celuilalt, astfel ca, prin compactare, spatiul poate fi restrans, facand loc pentru al 4-lea vehicul.
Manevra in sine nu este ilegala. Dar, deoarce manevra consuma 15 minute pentru efectuare, persoana in cauza a optat pentru plasarea unei hartii pe care a scris "Loc Rezervat! B-XX-***". Mentionez ca respectiva portiune este domeniu public nemarcat si inregistrat la ADPD in scopul concesionarii.

Prin urmare, dat fiind faptul ca discutiile de bun-simt cu persoana respectiva nu sunt posibile fara a risca altercatii, as dori sa stiu ce se poate face pentru remedierea situatiei, anume ce legi se incalca prin emiterea de pretentii de acest gen asupra unui domeniu public, si care este calea legala pentru solutionare (eventual amenda, deoarece actionarea in judecata este o optiune adesea radicala, ce consuma mai multe resurse decat efectul scontat al solutiei).

Mentionez ca nu sunt direct afectat de acest comportament deoarece am inchiriat in mod legal un loc de parcare de la ADPD, dar alti vecini ai mei sunt, nemaiputand sa parcheze deloc autoturismele pe o portiune de 15 metri de domeniu public care, de peste 2 ani, este ocupata prin perpetuarea manevrelor amintite.

Aditional, doresc sa mentionez ca persoana ce produce acest abuz neconfirmat legal ocupa mai mult de un loc de parcare platit (inchiriat), in conditiile in care regulamentul ADPD nu permite mai mult de un singur loc de parcare per apartament, indiferent de numarul de locatari sau autoturisme detinute de acestia. Acest lucru este posibil intrucat alti vecini i-au "concesionat" propriul lor loc de parcare printr-o intelegere neoficiala (insa acest subiect nu este central intrebarii mele).

Concluzie: ce lege/legi se pot aplica pentru solutionarea situatiei care, aparent, este abuziva. Repet situatia: ocupare domeniu public si amplasarea unui indicator de emiterea unei pretentii de inchiriere fara ca acest domeniu sa fi fost destinat acestui scop.
Buna ziua,

In contextul legislativ al acestui an, este posibil ca o persoana fizica autorizata sa imprumute o suma pentru achizitionarea unui imobil? Daca da, exista vreo conditie necesara de vechime in activitate/venit minim? Am auzit zvonuri ca un PFA nu poate obtine un credit prea usor, mai ales daca are vechime sub un an. Sunt necesare documente speciale de la ANAF, Sanatate, Pensii, etc. (mentionez ca este vorba despre PFA cu norma de venit).

Multumesc pentru atentie!
Desi nu este o cerere tip, sau asa s-ar putea intui, experienta (mea), arata exact ceea ce banuiam! In Romania TOTUL se face prin TIPIZATE. Exempli gratia:
Domnule Prim Procuror,

Subsemnatul... in calitate de... in... va rog a binevoi... .
Mentionez ca... IN FAPT....
IN DREPT.. (citat articole, paragrafe, etc.)
IN CONSECINTA/AVAND IN VEDERE CELE EXPUSE..

Domnului Prim Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria X.

(In fapt: puteti relata doar un rezumat relevant din punct de vedere juridic a ceea ce reprezinta scopul investigatiilor, in drept: mentionati cu o scurta argumentare pe baza caror fapte legislative doriti sa intemeiati cererea).
Nu este foarte foarte simplu, dar cam asa arata o astfel de cerere.
Voi include aici un exemplar generic imediat ce formularea imi va fi acceptata la parchet. Consider ca va fi util celor care doresc o procedura simplificata prin exemplificare (nebenficiind de suficiente cunostinte tehnice din acest domeniu juridic).
Multumiri pt raspuns!
Buna ziua,

Scriu acest fir pentru a emite urmatoarea intrebare al carei raspuns ar putea fi de un mare ajutor atat mie, cat si altor cititori aflati in situatii similare:
- Care este formatul general al unei cereri adresate persoanei competente din cadrul Parchetului, cerere formulata in tentativa de a urgenta primirea unei rezolutii in cazul cercetarii dosarelor penale avansate cu propunerea NUP?
Am inteles ca aceasta se poate numi si petitie, desi termenul imi pare inoportun. (motivatia venind din sursa [ link extern ] / )
Prin formatul cererii inteleg:
Domnule FUNCTIE NUME,
corp cerere.
INCHEIERE STANDARD
sau
Catre INSTITUTIA X.. etc.
Mentionez ca, in pofida aspectului superficial al chestiunii, aceste informatii atat de banale fac diferenta intre a merge la Parchet si a primi o invitatie de revenire in alta zi sau a iti fi acceptata atunci cererea/petitia. Parchetul are un program destul de haotic si dezorganizat cand vine vorba de eficienta, si nu este neaparat vina lucratorilor cat a celor care au indatorirea de a analiza logic, statistic, economic si matematic acest model de functionare total asincrona si patologica a mai sus mentionatei institutii.
Cu multumiri.
Buna ziua,

In urma cu 2 zile, in jurul orelor 21:00, fiind noapte, frig, ploaie si avand geamurile aburite, nu am vazut la timp o persoana ce traversa impreuna cu fiica ei pe trecerea de pietoni, deci regulamentar si nu am reusit sa evit impactul. In urma accidentului, persoana acuza dureri de bazin iar fiica dansei a ramas in stare de soc psihic, mama fiind de asemenea foarte furioasa. Nu am reusit sa calmez pe nimeni, am urmat procedura (sunat 112, ambulanta, politie, criminalistica). In urma examenului medical de la sectia de primiri urgente a spitalului Bagdasar, nu au fost gasite leziuni, fracturi, fisuri. Ambele persoane, sunt, cel putin fizic nevatamate. Problema care se pune este daca fetita a suferit un soc prea mare si, daca, din nefericire, ar avea vreo problema neurologica in urma impactului (e.g. dupa examenul tomografic). Eu imi doresc sa pot ajuta cumva victimele, dar acestea refuza interventiile financiare, probabil dintr-o jena si furie total explicabile, insa moral ar fi sa pot face macar acest lucru (plata medicatie/examinari medicale). Ca urmare, procedura implica demararea intocmirii dosarului penal si cred ca este posibil ca acest caz sa fie inchis deoarece victima sustine ca nu doreste sa depuna plangere. Marea problema este ce se va intampla, deoarece inchiderea cazului este posibila numai daca se prezinta si dansa odata cu mine la sectia de Politie.. iar acest lucru nu pare posibil deoarece dansa nu ar dori aceasta..
Nu are rost sa mai mentionez ca regret intamplarea.. sunt sigur ca oricine ar face asa ceva nu ar avea gandirea usurata aposteriori..
Cu tot respectul,
T.P.