avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident trecere pietoni

Buna ziua,

In urma cu 2 zile, in jurul orelor 21:00, fiind noapte, frig, ploaie si avand geamurile aburite, nu am vazut la timp o persoana ce traversa impreuna cu fiica ei pe trecerea de pietoni, deci regulamentar si nu am reusit sa evit impactul. In urma accidentului, persoana acuza dureri de bazin iar fiica dansei a ramas in stare de soc psihic, mama fiind de asemenea foarte furioasa. Nu am reusit sa calmez pe nimeni, am urmat procedura (sunat 112, ambulanta, politie, criminalistica). In urma examenului medical de la sectia de primiri urgente a spitalului Bagdasar, nu au fost gasite leziuni, fracturi, fisuri. Ambele persoane, sunt, cel putin fizic nevatamate. Problema care se pune este daca fetita a suferit un soc prea mare si, daca, din nefericire, ar avea vreo problema neurologica in urma impactului (e.g. dupa examenul tomografic). Eu imi doresc sa pot ajuta cumva victimele, dar acestea refuza interventiile financiare, probabil dintr-o jena si furie total explicabile, insa moral ar fi sa pot face macar acest lucru (plata medicatie/examinari medicale). Ca urmare, procedura implica demararea intocmirii dosarului penal si cred ca este posibil ca acest caz sa fie inchis deoarece victima sustine ca nu doreste sa depuna plangere. Marea problema este ce se va intampla, deoarece inchiderea cazului este posibila numai daca se prezinta si dansa odata cu mine la sectia de Politie.. iar acest lucru nu pare posibil deoarece dansa nu ar dori aceasta..
Nu are rost sa mai mentionez ca regret intamplarea.. sunt sigur ca oricine ar face asa ceva nu ar avea gandirea usurata aposteriori..
Cu tot respectul,
T.P.
Partea vatamata se poate duce la Politie si fara d-tra sa-si depuna declaratia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces despagubiri rca ContSters252726 ContSters252726 Buna ziua Pe data de 1 mai ,in timp ce ma deplasam impreuna cu familia cu autoturismul pe o artera prioritara am fost acrosati lateral de catre un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier OanaIf OanaIf Buna ziua, Am si eu o intrebare: dupa un accident rutier,in cat timp maxim te poti prezenta la medicul legist ca rezultatul investigatiilor medicale sa fie ... (vezi toată discuția)
Accident auto în spațiul european Adrian3094 Adrian3094 Bună ziua, fiica mea a fost implicata într-un accident auto în Bulgaria in urma cu 2 săptămâni ca și pasager într-o mașină. În urma acestui incident ... (vezi toată discuția)