Pe data de 1 mai ,in timp ce ma deplasam impreuna cu familia cu autoturismul pe o artera prioritara am fost acrosati lateral de catre un autoturism al carui conducator auto nu a respectat semnificatia semnului de circulatie STOP. In urma impactului am fost proiectati pe sensul celalalt de mers masinii imprimandui-se o miscare de rotatie in urma careia sotia , aflata pe bancheta din spate in dreapta s-a lovit puternic cu capul de geamul lateral. A fost chemata politia s-a facut constatarea si s-a deschis un dosar de accident rutier cu victima. Sotia a fost transportata la spital si i s-a facut o tomografie administrandui-se si un cocktail de vitamine .etc prin perfuzie ramanand sub observatie la serviciul de urgenta timp de 5 ore.Dupa acest interval i s-a dat drumul ramanand ca a doua zi sa revenim pentru un consult de specialitate (un neurochirurg mai exact care din pacate la acel moment nu era de gasit pentru a-i putea interpreta acel CT). Am revenit a doua zi a fost consultata spunanduni-se ca este un traumatism crnian minor si a primit un CM de 7 zile. Am mers la o a doua interpretare unde ni s-a si recomantat o radiografie cervicala deoarece sotia acuza si dureri la nivel cervical. Am facut si aceasta radiografie rezultatul fiind normal dupa care am mers la Iasi pentru inca un consult doar pentru a ne asigura ca totul e in ordine.La consultul de la Sp. de Neurologie si neurochirurgie Iasi initial medicii au spus ca vor sa ii repete comp tomograf pentru o interpretare cat mai exacta la momentul de fata si sotia a fost pregatita pentru aceasta noua investigatie administrandu-i-se din nou prin perfuzie un amestec de vitamine si alte substante.Imediat dupa ce i s-a atasat aceasta perfuzie a inceput sa acuze dureri puternice in zona bazinului. Medicii dupa consult au spus ca trebuie sa se convinga daca nu cumva sotia ar putea fi gravida si am cumparat testul care s-a dovedit a fi pozitiv. Medicii au spus ca in momentul acesta nu mai putem face tomograf din nou deoarece fatul ar fi expus la radiatii si totodata am fost trimisi catre sp. Elena doamna pentru un consult ginecologic amanuntit si de specialitate pentru stabilirea exacta si a varstei fatului. Acolo ni s-a spus ca fatul are 6 saptamani si ca in aceasta situatie ,tinand cont de faptul ca sotia a fost expusa la iradiere prin CT pe data de 1 mai respectiv la o alta iradiere pentru radiogrfia cervicala la 2 zile dupa , ar trebui sa luam in calcul si ideea de a face un avort pentru a evita eventualele probleme care pot aparea in asemenea cazuri dupa nastere. Este un soc pentru noi si in special pentru sotie luand in calcul faptul ca de ceva vreme ne doream acest copil.
Intrebarea cred ca deja s-a conturat dar ideea este ca am vrea sa stim daca putem avea pretentii catre asigurator , sub ce forma si in ce cuantum?
Puteti formula cerere de constituire parte civila in dosarul penal de vatamare corporala (asta in masura in care ati formulat plangere penala impotriva soferului vinovat de producerea accidentului).
De asemenea, daca nu ati formulat plangere penala, puteti va puteti formula pretentiile si pe cale civila.
Chiar si in cazul in care sotia nu era insarcinata puteati avea pretentii la daune materiale si daune morale pentru cele cateva zile de ingrijiri medicale.
In cazul dumneavoastra, pretentiile vor fi cu atat mai mari cu cat urmarile vatamarii corporale vor fi mai mari. Si ma refer in special la daunele morale, avand in vedere situatia speciala in care va aflati. Aceste pretentii trebuie insa sa tina cont de limitele maxime pentru RCA prevazute de Ordinul CSA valabil la data producerii evenimentului rutier si trebuie sa studiati si jurisprudenta in cazuri asemanatoare.
Va recomand sa contactati un avocat specializat, pentru o cat mai buna reprezentare a intereselor dumneavoastra.