Nu,cei de la BNR nu autorizeaza. Ei iau doar in evidenta (de aceea ii spune "registru de evidenta"). Fie vorba intre noi,poti merge mult si bine fara acest aspect....dar fereasca de vreun control. Termenul de 30 de zile obligatoriu pt inscrierea in registru,era pt firmele deja existente la data aparitiei legii (acum nu stiu exact care este termenul). Acum sa-ti spun cum se procedeaza (sau cum am procedat eu,si a fost ok). Se face o cerere pe o coala A4,in care se trec toate datele societatii,etc,etc...si in care se scrie ca firma 'x' doreste(cere) trcerea in registrul de evidenta. Se depune la registratura la BNR,se da un bonulet,si se asteapta un raspuns(cand am depus eu era vorba cam de 3 luni). Din cate imi aduc aminte nu e nicio problema (legat de alte acte),pt ca cei de la BNR,nu fac altceva decat sa treaca firma in acest "registru de evidenta" . Am facut aceste lucruri in anul 2007...nu stiu sa se fi schimbat ceva de atunci. Inca ceva..eu fiind din Bucuresti m-am deplasat chiar la BNR,dar fiind din alt oras,trbuie sa fie alte modalitati de a depune aceasta cerere (posta,curierat rapid,fax,mail). Ma bucur daca am fost de ajutor.
Concret. La data "x" inchiriez un spatiu de la o persoana juridica,pt desfasurarea unei activitati comerciale,pe o perioada de 1 an. Dupa expirarea acestui termen(1 an),pentru care s-a intocmit un contract intre cele 2 societati comerciale...nu se mai reinoieste contractul (societatea mea avand restante de chirie pe 3 luni in urma),dar continui sa desfasor activitatea in acelasi spatiu,fara a avea un contract reinoit...societatea de la care am inchiriat spatiul sperand astfel ca va recupera suma datorata. Functionez in continuare in spatiul respectiv timp de inca un(1) an,perioada in care se emit lunar facturile de chirie(eu neavand in continuare un contract intocmit).Reusesc sa platesc din datorii,pana la incetarea activitatii..totusi la parasirea spatiului raman 4 luni din chirie neachitata de catre societatea mea. INTREBARE: Poate,pe cale legala,societatea comerciala de la care am inchiriat spatiul sa ma oblige sa platesc datoria pe cele 4 luni? Mentionez inca o data ca pe acea perioada intre cele 2 societati NU a mai existat niciun contract de inchiriere. Mai mentionez ca de la data incetarii activitatii in spatiul respectiv,am platit doua transe(in total de 10 la suta)din datorie,lucru pe care il voi face in continuare...dar cand dispun de resurse financiare. De aceea,as vrea sa stiu daca LEGAL pot fi obligat sa platesc datoria??
Detin in asociere o casa de amanet din anul 2005. Ce anume te intereseaza(concret),te pot ajuta cu destule date? Cea mai complicata chestie cu care te confrunti la infintarea unei case de amanet(exchange),este cea legata de obtinerea avizelor de la politie(vor fi controale dese de la ei),firma de paza,etc. In rest e ca la orice societate comerciala (unele acte,avize in plus,altele in minus). Si da,capitalul social poate fi 200 ron.
Intrebare...Doi soti,nu se mai inteleg,el isi gaseste pe altcineva si pleaca de acasa la respectiva,luand si cateva bunuri comune din casa fara consimtamantul sotiei.In aceasta situatie,ajungandu-se la divort,si partaj cum se vor imparti bunurile comune ale celor doi soti? Exista si doi copii majori care locuiesc in aceeasi locuinta. Multumesc anticipat.