avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFINTARE SI AUTORIZATII SPECIALE- CASA DE AMANET
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFINTARE SI AUTORIZATII SPECIALE- CASA DE AMANET

Am nevoie de niste claritati in legatura cu infintarea unui amanet. Stiu procedura de la Registrul Comertului, dar as avea nevoie de lamuriri privind pasii urmatori. Am inteles ca in 30 de zile trebuie sa ma autorizez la Registrul de evidenta al Bancii Nationale, nu inteleg ce inseamna:
e) studiul de fezabilitate, care va cuprinde cel puţin tipul de operaţiuni prevăzute a se desfăşura, structura organizatorică şi estimări ale situaţiei financiare pe următorii 2 ani;
f) identitatea auditorului financiar;
g) normele interne care reglementează activităţile desfăşurate.
Documente ce trebuie depuse in plus la actele societatii.
Mai am o nelamurire in legatura cu suma minima depusa in contul de capital social. Ar exista o exceptie de la suma de 200.000 de euro. Daca stie cineva sa ma lamureasca. In arhiva Forum nu am gasit nimic. Chiar nu a infintat nimeni un amanet niciodata? Sau iar nu da nimeni tot "din casa"!
Cel mai recent răspuns: jeniferr , utilizator 21:45, 24 Noiembrie 2011
www.avocatnet.ro/content/art...

sper sa va fie de folos....
Multumesc frumos. Am citit si eu explicatiile respective si am inteles ca in privinta capitalului social, el poate fi de 200 de lei in cazul SRL-urilor. Am citit si Ordonanta, dar ma gandeam ca cineva ma poate ajuta cu sfaturi din practica, ca asta ne omoara!
Detin in asociere o casa de amanet din anul 2005. Ce anume te intereseaza(concret),te pot ajuta cu destule date? Cea mai complicata chestie cu care te confrunti la infintarea unei case de amanet(exchange),este cea legata de obtinerea avizelor de la politie(vor fi controale dese de la ei),firma de paza,etc. In rest e ca la orice societate comerciala (unele acte,avize in plus,altele in minus). Si da,capitalul social poate fi 200 ron.
Ma intereseaza demesurile pe care trebuie sa le fac la Registrul de evidenta al BNR. Am inteles ca ei autorizeaza activitatile tip amanet. Trebuie sa ma deplasez pentru informatii la Bucuresti? Asta mi-e teama, ca ajung acolo si-mi mai cer alte acte si va trebui sa fac mai multe drumuri.
Multumesc.
Nu,cei de la BNR nu autorizeaza. Ei iau doar in evidenta (de aceea ii spune "registru de evidenta"). Fie vorba intre noi,poti merge mult si bine fara acest aspect....dar fereasca de vreun control. Termenul de 30 de zile obligatoriu pt inscrierea in registru,era pt firmele deja existente la data aparitiei legii (acum nu stiu exact care este termenul). Acum sa-ti spun cum se procedeaza (sau cum am procedat eu,si a fost ok). Se face o cerere pe o coala A4,in care se trec toate datele societatii,etc,etc...si in care se scrie ca firma 'x' doreste(cere) trcerea in registrul de evidenta. Se depune la registratura la BNR,se da un bonulet,si se asteapta un raspuns(cand am depus eu era vorba cam de 3 luni). Din cate imi aduc aminte nu e nicio problema (legat de alte acte),pt ca cei de la BNR,nu fac altceva decat sa treaca firma in acest "registru de evidenta" . Am facut aceste lucruri in anul 2007...nu stiu sa se fi schimbat ceva de atunci. Inca ceva..eu fiind din Bucuresti m-am deplasat chiar la BNR,dar fiind din alt oras,trbuie sa fie alte modalitati de a depune aceasta cerere (posta,curierat rapid,fax,mail). Ma bucur daca am fost de ajutor.

Alte discuții în legătură

Infiintare ifn NeaMuffy NeaMuffy Recomandati-ne, va rog, specialisti care pot construi cadrul normativ si procedural intern pentru infiintarea unui IFN. Ne intereseaza oameni care mai au in ... (vezi toată discuția)
Infiintare casa de amanet! sadkid sadkid buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu o problema... Vreau sa infiintez o casa de amanet , iar dupa cum am inteles se supune prevederilor OUG ... (vezi toată discuția)
Capital social in valuta? C_CRISTINA C_CRISTINA La infiintarea unui S.A. (un IFN) care are ca obiect de activitate creditarea (conform autorizarii BNR), cu actionari romani, se poate depune capitalul social ... (vezi toată discuția)