avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare datorie chirias,persoana juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare datorie chirias,persoana juridica

Concret. La data "x" inchiriez un spatiu de la o persoana juridica,pt desfasurarea unei activitati comerciale,pe o perioada de 1 an. Dupa expirarea acestui termen(1 an),pentru care s-a intocmit un contract intre cele 2 societati comerciale...nu se mai reinoieste contractul (societatea mea avand restante de chirie pe 3 luni in urma),dar continui sa desfasor activitatea in acelasi spatiu,fara a avea un contract reinoit...societatea de la care am inchiriat spatiul sperand astfel ca va recupera suma datorata. Functionez in continuare in spatiul respectiv timp de inca un(1) an,perioada in care se emit lunar facturile de chirie(eu neavand in continuare un contract intocmit).Reusesc sa platesc din datorii,pana la incetarea activitatii..totusi la parasirea spatiului raman 4 luni din chirie neachitata de catre societatea mea. INTREBARE: Poate,pe cale legala,societatea comerciala de la care am inchiriat spatiul sa ma oblige sa platesc datoria pe cele 4 luni? Mentionez inca o data ca pe acea perioada intre cele 2 societati NU a mai existat niciun contract de inchiriere. Mai mentionez ca de la data incetarii activitatii in spatiul respectiv,am platit doua transe(in total de 10 la suta)din datorie,lucru pe care il voi face in continuare...dar cand dispun de resurse financiare. De aceea,as vrea sa stiu daca LEGAL pot fi obligat sa platesc datoria??
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:16, 2 Octombrie 2009
daca nu exista contract, este mai greu, insa incercati sa discutati cu"creditorul" si sigur va intelege:">
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator
Da, legal puteti fi obligat la plata chiriei.
A operat tacita relocatione.

avocat Claudiu Lascoschi
da, puteti fi actionat in instanta :"> pt recuperarea debitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu de la o firma care ulterior a fost trecuta sub administrare juduciara NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, In urma cu 6 luni am inchiriat un spatiu comercial destinat alimentatiei publice (restaurant) de la admininstratorul unei alte societati ... (vezi toată discuția)
Sechestrare ilegala de bunuri si marfa Vasilis Vasilis Buna ziua Mai jos o sa vorbim de firma x (care este a mea) si firma y cu care avem probleme. Firma x are o datorie comerciala fata de firma y de 3200 ron ... (vezi toată discuția)
Spatiu blocat DanielStancu DanielStancu Am un spatiu propietate personala pe care l-am avut inchiriat catre o societate comerciala cu contract de inchiriere inregistrat la unitatea teritoriala pe ... (vezi toată discuția)