avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchiriere spatiu de la o firma care ulterior a fost ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchiriere spatiu de la o firma care ulterior a fost trecuta sub administrare juduciara

Buna ziua,
In urma cu 6 luni am inchiriat un spatiu comercial destinat alimentatiei publice (restaurant) de la admininstratorul unei alte societati comerciale, fiind intocmit contract pe o perioada de 10 ani, stabilind plata chiriei lunar. Intre timp, societatea de la care am inchiriat spatiul a fost supusa de finante la procesul de sechestrare bunuri pentru o datorie de peste 50.000 Euro. Dupa doua licitatii consecutive la care nu s-a prezentat nici un doritor, urmare a sumei foarte mari (500.000 Euro), inainte de cea de a treia licitatie, administratorul societatii a solicitat Tribunalului Comercial admiterea procedurii de reorganizare. In data de 09 decembrie a fost admisa procedura, fiind stabilit un administrator.
INTREBARE
Contractul pe care l-am incheiat pentru o perioada de 10 ani va mai ramane valabil, avand in vedere ca intre timp am realizat si o investitie destul de mare in reamenajarea spatiului comercial.
Cum trebuie sa procedez in continuare?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:25, 11 Decembrie 2009
Contractul va ramane valabil pana la dizolvarea societatii locatoare.
Insa , in functie de prevederile contractului de inchiriere veti putea solicita pe calea instantei de judecata recuperarea creantei, in caz de reziliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Speta O societate comerciala are o creanta la AFP de aproximativ 50.000 Euro. Administratorul ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri mobile in scopul sustragerii de la executare stelian67 stelian67 Sunt administratorul unei societati care a vindut mobilier de restaurant unei societati care avea restaurantul intr-un spatiu inchiriat. ... (vezi toată discuția)
Executare contract cioarec carmen cioarec carmen Care este procedura prin care o societate poate cere sechestrarea bunurilor altei societăţi pentru neplata datoriilor ,conform unui contract de închiriere ... (vezi toată discuția)