Care este procedura prin care o societate poate cere sechestrarea bunurilor altei societăţi pentru neplata datoriilor ,conform unui contract de închiriere încheiat între cele două.In contract există o clauză care stipulează că în cazul în chiriaşul nu îşi achită chiria pe o perioadă mai mare 30 zile proprietarul poate pune sechestru pe bunurile aflate în spaţiul închiriat .Debitul este de peste 45.000 lei.Proprietarul poate cere falimentul chiriaşului.? Care este calea cea mai scurtă pentru rcuperarea debitului ?Vă mulţumesc
Proprietarul are un privilegiu legal asupra bunurilor aflate in spatiul inchiriat conform art. 1730 alin.1 C.civ., putand sa se indestuleze de sumele rezultate din executarea silita inaintea altor categorii de creditori. Dar pentru a beneficia de privilegiu, trebuie sa aveti un titlu executoriu (hotarare a unei instante de judecata), in temeiul caruia sa demarati procedura de executare silita.
Chiriasul foloseste inca spatiul dvs?
Exista anumite conditii pentru declansarea procedurii insolventei, una dintre ele se refera la valoarea-prag a creantei - 45.000 lei - insa trebuie sa aveti indeplinita si conditia conform careia creanta dvs. trebuie sa fie certa, lichida si exigibila de mai mult de 90 zile.
De regula comerciantii se sperie de o asemenea actiune, dar de regula cunosc si ca, pana la admiterea ei, dureaza ceva timp.
Incercati initial o impacare amiabila, comunicandu-i pretentiile dvs. printr-o notificare (indeplinind in felul acesta si procedura de conciliere directa prevazuta de art. 720 indice 1 C.pr.civ., necesara in aproape orice litigiu comercial).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sechestru asigurator
Borza
Buna
pot sa fac o cerere de sechestru asigurator imobil in conditiile in care am o plangere penala aflata in faza de cercetare penala si in care m-am ... (vezi toată discuția)