Am cumparat casa cu legea 112|1995 si am inteles ca terenul pe care este construita casa nu imi apartine. Casa a fost cumparata de la r.a.d.p.p in 1996, inainte de aceasta data am fost chiriasi.
Am auzit ca se poate atribui terenul. Vreau sa stiu daca merita sa intentez proces. Intrebarile mele ar fii :
Prin ordinul prefectului terenul aferent casei poate fi atribuit proprietarului, art.36 din legea 18| 1991 ?
In cazul in care as vrea sa construiesc inca un etaj, este nevoie de drept de proprietate pe terenul aferent casei ? Mai exact, la ce este necesara atribuirea terenului de sub casa ?
Prietenul meu a primit somatie de executare silita pentru cheltuieli judiciare ale procesului din urma caruia este inchis pentru 5 ani.
Ce ar trebui el sa faca ? nu are bunuri care ar putea fi executate silit, se afla in inchisoare pentru o fapta de 5 ani.
Termenul de 15 zile de la data sosirii somatiei a expirat, eu am primit dupa o luna aceasta somatie.
Cui ar trebui sa ma adresez ?
Ce ar presupune executarea silita a unei persoane care nu detine bunuri si este si incarcerata ?
Va multumesc pentru lamuriri cu privire la momentul cererii de eliberare conditionata.
Despre faptul ca nu se afla in tara in momentul pronuntarii sentintei, faptul ca a fost gasit in afara tarii si extradat pentru executarea pedepsei , poate acest fapt impiedica cumva eliberarea conditionata ?
Ar putea fii un impediment intr-o viitoare cerere de eliberare conditionata ?
Prietenul meu a fost condamnat la 5 ani inchisoare pentru ucidere din culpa. In momentul in care s-a dat sentinta definitiva, nu se afla in tara si nu exista o interdictie de a parasi tara.
Eu ma gandesc la un scenariu pozitiv, sa poata iesi dupa 1/3 din pedeapsa.
Intrebarea mea ar fii:
Pentru ca nu se afla in tara la aflarea sentintei, ar dauna cu ceva in eventuala cerere de eliberare conditionata ?
Inca nu cunosc toate elementele cazului cum ar fii circumstantele atenuante.
Voi reveni probabil cu o discutie despre liberarea conditionata pentru infractiuni savarsite din culpa.
Nu cred ca m-am exprimat corect, fapta a fost savarsita si judecata in Romania.
La o verificare in trafic, a fost gasit cu mandatul european de arestare. Am luat un avocat in Austria, D-nul Badea, m-a informat corect ca nu se poate face nimic acolo, o tragere de timp ar fi inutila, atat timp cat nu exista o strategie in Romania.
Prietenul meu nu mai are incredere in fostul avocat -avocatul din tara care a obtinut condamnarea la 5 ani- pentru ca timp de 5 ani, cat s-a judecat procesul acesta ii tot spunea ca va obtine pedepsa cu suspendare.
In conditiile acestea as mai avea 2 intrebari :
1. Trebuie sa tin legatura cu un avocat pana la data eliberarii conditionate ?
2. Credeti ca ar trebui sa pastrez avocatul sau daca nu, va rog sa imi recomandati un avocat din orasul Constanta.
Pretenul meu a fost arestat in Austria pentru un mandat de 5 ani cu executare, pentru omor din culpa. In urma cu 5 ani a avut loc accidentul de masina soldat cu 3 morti, prietenul meu nu avea permis, conducea sub influenta bauturilor alcoolice.La momentul accidentului a fost retinut in arest o luna.Va fii extradat pentru executarea mandatului dat in baza unei hotarari definitive.
Puteti sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari ?
1.Va putea sa iasa la 2/3 din pedeapsa ? sau exista un caz in care ar putea iesii mai repede ?
2.Avand in vedere schimbarea codului penal si schimbarea incadrarii infractiunii , se mai poate face o reevaluare, rejudecare?