avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 112|1995 teren aferent locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 112|1995 teren aferent locuintei

Am cumparat casa cu legea 112|1995 si am inteles ca terenul pe care este construita casa nu imi apartine. Casa a fost cumparata de la r.a.d.p.p in 1996, inainte de aceasta data am fost chiriasi.
Am auzit ca se poate atribui terenul. Vreau sa stiu daca merita sa intentez proces. Intrebarile mele ar fii :
Prin ordinul prefectului terenul aferent casei poate fi atribuit proprietarului, art.36 din legea 18| 1991 ?
In cazul in care as vrea sa construiesc inca un etaj, este nevoie de drept de proprietate pe terenul aferent casei ? Mai exact, la ce este necesara atribuirea terenului de sub casa ?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 16:18, 16 Noiembrie 2012
Can ati cumparat casa vi s-a vandut si terenul de sub constructie. Cititi bine contractul.
Pentru constructia unui etaj sau mansarda depuneti la primarie pentru certificat de urbanism apoi urmati pasii necesari privind expertiza pentru constructie, declaratii de la vecini daca mai sunt si alti proprietari, etc. Trebuie sa efectuati cadastru si sa intabulati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta sunt al treilea proprietar al unei case cu legea 112,dar care nu s-a revendicat,va rog sa imi spuneti daca cu terenul aferent casei in suprafata de 66 mp,pe ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului pt. curte si gradina anipopa anipopa Buna ziua.In anul 1977 parintii mei au cumparat o casa.Conform unei Legi din acea perioada, terenul aferent casei si gradina intrau automat in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Corectarea/rectificarea unui titlu de proprietate de teren Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Rog ajutor pt rezolvarea urmatoarei situatii: -corectarea/recificarea unui titlu de proprietate de teren (actual in regim de proprietate indiviza) ; ... (vezi toată discuția)