avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie executare silita - cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Executare silită

somatie executare silita - cheltuieli judecata

Prietenul meu a primit somatie de executare silita pentru cheltuieli judiciare ale procesului din urma caruia este inchis pentru 5 ani.
Ce ar trebui el sa faca ? nu are bunuri care ar putea fi executate silit, se afla in inchisoare pentru o fapta de 5 ani.
Termenul de 15 zile de la data sosirii somatiei a expirat, eu am primit dupa o luna aceasta somatie.

Cui ar trebui sa ma adresez ?
Ce ar presupune executarea silita a unei persoane care nu detine bunuri si este si incarcerata ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maitreyia , utilizator 11:20, 17 Decembrie 2011
executarea silita a unei persoane presupune ca , in momentul in care acea persoana inregistreaza venituri , parte din ele vor fi retinute si virate catre creditor.
Executarea silita este o masura de recuperare sume dispusa de instanta de judecata
Executarea silita se aplica asupra bunurilor mobile/imobile/conturi/drepturi salariale ale debitorului
Daca debitorul nu are bunuri in evidenta ce executate ,creditorul va incerca recuperarea si poate starui in executare pe parcursul mai multor ani
termenul de 15 zile curge de la data la care sa luat la cunostiinta de act.Logic ar fi ca aceasta somatie sa se comunice prietenului dv.,sau familiei lui.Executarea silita este o activitate de recuperare a unor sume de bani atunci cind acest lucru nu se poate realiza pe cale amiabila.Ca si orice alta actiune juridica acest lucru se poate face intr-un anumit termen si atunci cei ce vor sa recupereze acesti bani sunt obligati sa intreprinda o serie de actiuni in acest termen(e vorba de prescriptie) ,actiuni ce presupun intinderea lor pina la iesirea din penitenciar a prietenului dv.,si speranta lor ca in acel moment prietenul se va angaja sau va intreprinde diverse activitati in urma carora sa poata fi executat silit.Atentie ,prietenul poate fi executat si in penitenciar ,intru-cit si acolo se se pot desfasura activitati remunerate.Parerea mea este sa luati urgent legatura cu un consilier juridic sau avocat ,discutiile pe forum va ajuta doar sa va faceti o parere generala asupra acestor aspecte,ori in asemenea cazuri o persoana autorizata trebuie sa studieze toate aspectele acestui caz in mod pertinent si sa va indrume pasi de urmat.Succes.

Va multumesc . Am sa iau legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto neplatita de 6 ani se prescrie? Lenflor Lenflor Primesc pe fosta adresa instintare de plata pentru o masina pentru care nu s a mai platit impozitul auto din 2012-2013 cand a fost casata.Nestiind ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)