Se doreste vanzarea unui apartament, dar am nevoie de o adeverinta de la presedintele de bloc, care sa confirme ca nu exista alte probleme decat plata unor pierderi metri cub apa rece pt vreo 2 luni, deoarece s-a stricat ceva la baie si nu am fost anuntata din timp.Cel care doreste sa cumpere stie de aceasta problema si e de acord sa preia aceasta suma ce va fi platita esalonat (oricum, suma hotarata de ei pare exagerata - m cub l-au stabilit 8,35). Am anuntat presedintele, dar nu vrea sa dea adeverinta, din rea-vointa ( exista asociatie de locatari, nu de proprietari).Cum as putea sa il grabesc , neapelandu-se la instanta ?Multumesc
Suntem 3 frati si am mostenit o garsoniera ( cu succesiune facuta deja.), ce tb vanduta si banii impartiti egal.Din pacate, un frate a decedat.Partea lui revine acum sotiei si celor 4 copii majori.Acestia nu vor sa realizeze succesiunea pt partea fratelui , pt ca au alte proprietati , dintre care pt una tb sa mai plateasca rate vreo 4 ani.Noi, cei 2, vrem sa vindem , pt ca nu putem plati catre stat inca 4 ani (intretinere, caldura, lumina, impozite aferente),nu ne permitem. Ce solutii legale avem prin notar sau prin instanta, in final, daca acestia au stagnat succesiunea lor?Oricum, am inteles, inca 1 an au timp sa realizeze succesiunea pt celelalte proprietati care nu ne privesc .Ce putem face noi dupa 1 an pt a vinde garsoniera?
Multumesc ,pt partea fratelui decedat, daca s-ar vinde garsoniera, cum tb procedat cu banii ce i-ar reveni lui?Se rezolva prin banca si prin notar, presupun.
Suntem 3 frati, am obtinut drept de mostenire pe o garsoniera, pe care incercam sa o vindem si sa impartim banii in trei.Din pacate, unul dintre frati a murit.El are 4 copii si o sotie, doar unul este minor.Cum trebuie procedat mai departe cu apartamentul?tb sa asteptam sa faca ai lui copii succesiunea?Ce etape tb sa parcurgem noi acum, fratii defunctului?
Buna ziua.Parintele a decedat, suntem 2 mostenitori si al treilea e plecat din tara de vreo 20 de ani.Nu mai stim nimic despre el.Daca nu reusim sa aflam o adresa exactam cum se procedeaza?Va rugam sa ne precizati etapele ce tb urmarite si in cazul in care reusim sa luam legatura , dar si in celalalt caz.Multumim.
Buna seara!Va prezint situatia unei prietene:intre 1.08.2010-31.07.2011 a beneficiat de somaj, de la 1.09.2011 pana in prezent nu a reusit sa se angajeze si nu a mai platit contrib.pt. sanatate(in opinia mea, un somer nici nu ar tb.sa plateasca,dupa ce ca se indatoreaza zilnic, statul ia <<n>> taxe si impozite din nimic...il ingroapa si mai bine,)Cum sa procedeze pt. a plati suma restanta,pt. ca a inteles ca se tot aduna...?Unde si ce suma tb. sa achite lunar ,desi nu are niciun fel de venit? Va multumesc anticipat pt. raspuns.