avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune nerealizata ce impiedica actul vanzarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune nerealizata ce impiedica actul vanzarii

Suntem 3 frati si am mostenit o garsoniera ( cu succesiune facuta deja.), ce tb vanduta si banii impartiti egal.Din pacate, un frate a decedat.Partea lui revine acum sotiei si celor 4 copii majori.Acestia nu vor sa realizeze succesiunea pt partea fratelui , pt ca au alte proprietati , dintre care pt una tb sa mai plateasca rate vreo 4 ani.Noi, cei 2, vrem sa vindem , pt ca nu putem plati catre stat inca 4 ani (intretinere, caldura, lumina, impozite aferente),nu ne permitem. Ce solutii legale avem prin notar sau prin instanta, in final, daca acestia au stagnat succesiunea lor?Oricum, am inteles, inca 1 an au timp sa realizeze succesiunea pt celelalte proprietati care nu ne privesc .Ce putem face noi dupa 1 an pt a vinde garsoniera?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
Caraana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:20, 24 Iulie 2018
Au tot timpul din lume să finalizeze procedura succesorala.
Moștenirea o pot dezbate și peste 30 de ani.
Doar ca, dacă nu trec mai mult de 2 ani de la deces, costa mai ieftin, în sensul că nu mai plătesc impozitul de 1% din valoarea masei succesorale.
Succesiunea se poate dezbate și parțial, numai pe cota fratelui dvs.
Pentru restul bunurilor (care nu au absolut nicio legatura cu aceasta cota), pot obține ulterior un supliment, cand se vor hotărî.
În caz va nu îi convingeti amiabil, nu va rămâne decât să vă adresați instanței.
Multumesc, voiam pe cale amiabila, dar se pare ca nu e posibil.
Mergeți la avocat și acesta va sesiza instanța în mod legal.
Asa veti finaliza succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme priv vz apartam mostenit Caraana Caraana Suntem 3 frati, am obtinut drept de mostenire pe o garsoniera, pe care incercam sa o vindem si sa impartim banii in trei.Din pacate, unul dintre frati a ... (vezi toată discuția)
Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)