Am primit de la avocatul creditorului meu o invitatie de "executare amiabila" ce consta in plata sumei x reprezentand onorariu avocat in recurs, cu mentiunea ca invitatia constituie "punere in intarziere" iar in cazul in care nu voi achita de buna-voie suma va formula actiune in pretentii.
problema este ca as achita fara probleme suma ceruta de avocat dar:
- pe portal nu apare ca as fi obligat la cheltuieli de judecata
- tribunalul nu a redactat inca Decizia care sa ma oblige la cheltuieli de judecata
- avocatul cere sa-i achit lui, personal si nu presupusului creditor suma, mentionand ca are un contract de asistenta juridica de acum 2 ani!
cum sa procedez? mi-a dat termen 23 febr!
cum sa procedez? sa fac cerere la executor pt completare? cat timp am la dispozitie?
mi-a comunicat PV aseara la ora 17, solicitand sa merg pana luni la 14.30 sa ridic suma de bani achitata de creditor, care nu este conforma cu cheltuielile avansate de mine pt executare?
este]eroare materiala, omisiune vadita(cf art 57 din l 188/2000) sau motiv de contestatie la executare faptul ca in procesul verbal de stabilire a sumelor datorate de debitor ca urmare a executarii silite, pe care s-a hotarat sa le achite, executorul a uitat sa treaca suma reprezentand cheltuieli de executare avansate la depunerea cererii de executare silita, de catre mine, in calitate de creditor?
Buna seara,
Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism?
Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este obligat sa fie de fata, cine hotaraste custodele.....?
De asemenea, ma intereseaza la cat timp de la depunerea cererii de executare silita (cerere in care am solicitat sa se foloseasca toate formele de urmarire concomitent) executorul e obligat sa aplice sechestrul pe autoturism, in conditiile in care debitorul a declarat, dupa primirea somatiei, ca autoturismul este singurul bun mobil pe care-l detine?
dar daca aceste rate la banca nu sunt retinute din salariu si debitorul le achita direct la banca, mai pot fi considerate retineri salariale? are poprirea intaietate?
sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani.
debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in cuantum de 50% din veniturile salariale permanente si ca nu i se mai poate retine nimic din salariu. Doar sustine, nu a depus nici o dovada in acest sens.
intrebarea mea este: poate face executorul judecatoresc poprirea pe salariu in cuantum de 1/3 din veniturile salariale?
ce pot face daca acum am constatat ca plangerea impotriva mea pt marturie mincinoasa a fost inregistrata la Parchet dupa mai multde 2 luni de la data la care am depus marturia, in instanta?