am un prieten care in tinerete s-a casatorit in Romania cu o doamna de nationalitate germana;peste ceva ani acestia au divortat in Germania, dar fara a fii recunoscut divortul si in Romania;ulterior, prietenul meu, cetatean german fiind s-a recasatorit in Germania cu o doamna de cetatenie romana;aceasta a parasit domiciliul comun din Germania impreuna cu copilul rezultat din aceasta casnicie, revenind in Romania;am dori sa ne ajutati cu sfaturi si cu ce ar avea de facut pentru a divorta si a obtine drepturile legale asupra copilului;
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor.
1.hotararea este definitiva si irevocabila;pentru pasaport am nevoie de acceptul tatalui?
2.tara unde ne vom stabili este Germania
3.nu exista nici un program de vizita al minorei;in acest moment locuim la acelasi domiciliu, deci tatal va avea cunostinta de plecarea ei;
am divortat in septembrie 2010, iar custodia fiicei mele, care acum are 17 ani, mi-a fost incredintata mie, prin hotarare definitiva si irevocabila.In luna iulie a acestui an, intentionez sa plec definitiv din tara, impreuna cu fiica mea!!As dori sa stiu daca am nevoie de acordul tatalui ei;cu multumiri anticipate!!
Buna dimineata!!Am o cunostinta care are un cmi stomatologic si doreste sa schimbe sediul social.V-as ruga daca se poate sa ne ajutati cu procedura de urmat (unde trebuie sa mearga pentru inceput...etc) si actele necesare.Cu multumiri anticipate.
Imi cer ii de scuze.Soldurile sunt urmatoarele:1171D-1456.15; 5121D-142; 5311D-101.85;1012C-200; 4551C-1500.Va multumesc pentru observatie si pentru ajutor.
Buna seara;am si eu o sc pe care vreau sa o lichidez;am urmatoarele solduri la conturi 1012C-200;1171C-1456,15;4551C-1500;5121D-141 si 5311D-101.85;Va rog mult daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu monografia de lichidare;o idee am si eu dar nu sunt sigura in ceea ce priveste suma din 4551.Cu multumiri anticipate.
As dori sa stiu daca in cazul in care o persoana juridica are datorii la buget, iar administratorul are deschis un cont curent (ca simplu cetatean-nu pfa ) , se poate pune poprire pe acesta.Cu multumiri anticipate.
in vectorul fiscal este cu 3%.intrebarea era daca, avand activitate de bar de zi poate ramane asa sau trebuie sa treaca la impozit pe profit de 16%?multumesc pentru raspunsuri.
deci sa inteleg ca pana la urma ramane platitoare de 3%?