am un prieten care in tinerete s-a casatorit in Romania cu o doamna de nationalitate germana;peste ceva ani acestia au divortat in Germania, dar fara a fii recunoscut divortul si in Romania;ulterior, prietenul meu, cetatean german fiind s-a recasatorit in Germania cu o doamna de cetatenie romana;aceasta a parasit domiciliul comun din Germania impreuna cu copilul rezultat din aceasta casnicie, revenind in Romania;am dori sa ne ajutati cu sfaturi si cu ce ar avea de facut pentru a divorta si a obtine drepturile legale asupra copilului;
In procesul de divort prezenta reclamantului este obligatorie, insa exista exceptii, prevazute de lege.
Exceptiile privesc situatia cand sotul reclamant executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta/ domiciliul in strainatate.
In aceste situatii sotul poate mandata un avocat sa-l reprezinte in proces.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
cocoro
Fiind insarcinata(luna a5-a) pot incepe actiunea de divort? Mentionez ca sotul nu e de acord,suntem casatoriti de mai mult de 1an,nu avem alti copii,avem ... (vezi toată discuția)