avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

am un prieten care in tinerete s-a casatorit in Romania cu o doamna de nationalitate germana;peste ceva ani acestia au divortat in Germania, dar fara a fii recunoscut divortul si in Romania;ulterior, prietenul meu, cetatean german fiind s-a recasatorit in Germania cu o doamna de cetatenie romana;aceasta a parasit domiciliul comun din Germania impreuna cu copilul rezultat din aceasta casnicie, revenind in Romania;am dori sa ne ajutati cu sfaturi si cu ce ar avea de facut pentru a divorta si a obtine drepturile legale asupra copilului;

In procesul de divort prezenta reclamantului este obligatorie, insa exista exceptii, prevazute de lege.
Exceptiile privesc situatia cand sotul reclamant executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta/ domiciliul in strainatate.

In aceste situatii sotul poate mandata un avocat sa-l reprezinte in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cocoro cocoro Fiind insarcinata(luna a5-a) pot incepe actiunea de divort? Mentionez ca sotul nu e de acord,suntem casatoriti de mai mult de 1an,nu avem alti copii,avem ... (vezi toată discuția)
Un divort totusi mai complicat! Kittyy Kittyy Am si eu o situatie. Un cuplu a hotarat sa divorteze dupa cativa ani de casnicie din care a rezultat un copil de doi ani. De mai bine de jumatate de an, ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie? iuliavelici iuliavelici sunt reclamanta intr-un proces de divort cu minori,dar nu prea imi permite programul sa stau jumatate de zi la tribunal cand e termenul.pot face ceva sa se ... (vezi toată discuția)