avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Fiind insarcinata(luna a5-a) pot incepe actiunea de divort? Mentionez ca sotul nu e de acord,suntem casatoriti de mai mult de 1an,nu avem alti copii,avem domiciliul in strainatate,pt .incredintarea colpilului cum trebuie procedat?Pt.sedintele de judecata pot folosi un avocat mandatar,fara obligatia de-a fi prezenta?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:02, 26 Septembrie 2010
Incredintarae copilului dupa ce se va naste, momentan numai divortul, care in acest moment poate fi si prin acord.Puteti mandata un avocat, dar trebuie sa faceti dovada ca lucrati si locuiti in strainatatae.Procedura divortului este una speciala in cazul sotului reclamant.
Puteti introduce o actiune de divort oricand.

Conform prevederilor art. 614 C.pr.civ in fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Multumesc pt.raspunsuri!Ati putea sa-mi explicati termenul"procedura divortului specala"?In caz ca am sentinta de divort,fiind amandoi cetateni romani cu domiciliul in strainatate,ma pot adresa tribunalului din tara de resedinta(mentionez stat UE)sau tot tribunalului din Romania?
Dupa ce am sentinta de divort,avand amandoi domiciliul in strainatate(mentionez stat UE)dar fiind cetateni romani,pt. incredintarea copilului ma pot adresa unui trbunal din tara de resedinta sau obligatoriu unui tribunal romanesc?
incredintarea copilului se face dupa nastere.
la divort te poate reprezenta avocatul fara ca tu sa fi prezenta dar sa faci divada ca locuiesti in alt stat

Alte discuții în legătură

Divort parsan loredana parsan loredana Buna ziua! Sunt casatorita de 10 ani , insa doresc sa divortez de sotul meu; Amandoi suntem instalati in Franta si ni s-a spus ca numai un tribunal din ... (vezi toată discuția)
Actiune de divort in ro pentru cei cu domiciliul in strainatate ? alfredp alfredp Exista vreo posibilitate de a depune o actiune de divort in Romania pentru cetateni romani care domiciliaza in Germania ? Custodia minorului a fost stabilita ... (vezi toată discuția)
Am o verisoara,este in grecia cetatean roman si vrea sa divorteze ponturi ponturi am o verisoara plecata in grecia,cetatean roman,vrea sa divorteze.intrebarile mele sunt.... ea are un copil minor,si sotul de care vrea sa divorteze este cand ... (vezi toată discuția)