avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitare bar de zi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitare bar de zi

O societate com.cu cod caen 5630 care isi desfasoara activitatea ca si bar de zi cum va fi impozitata ?mentionez ca a fost infiintata ca platitoare de impozit microiintreprindere.Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:28, 8 Octombrie 2012
Cota de impozitare pe veniturile microintreprinderilor este 3 %.Baza impozabila o constituie veniturile din orice sursa ,din care se scad anumite venituri,prevazute la art.112^7 din Codul fiscal(care in cazul activitatii barurilor sunt aproape inexistente).
deci sa inteleg ca pana la urma ramane platitoare de 3%?
Revedeti ce ati trecut in vectorul fiscal ,odata cu inregistrarea firmei la Oficiul Registrului Comertului.Solicitati aceasta informatie si de la Administratia Financiara de care apartineti.
in vectorul fiscal este cu 3%.intrebarea era daca, avand activitate de bar de zi poate ramane asa sau trebuie sa treaca la impozit pe profit de 16%?multumesc pentru raspunsuri.
Nu este nici-o interdictie referitoare la activitatea de bar de zi,ca fiind incompatibila cu o microintreprindere platitoare de impozit pe venituri de 3 %,daca respecta conditiile prevazute la data infiintarii si realizeaza venituri ,in cursul unui an fiscal, sub 100000 de euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea cu 5% a veniturilor din activitati de natura barurilor de noapte ROXANA MARIANA ENACHE ROXANA MARIANA ENACHE Buna ziua. Ma confrunt cu o problema in sensul ca am un bar de noapte si sunt inregistrat la finante ca platitor de impozit pe profit, iar contabila imi ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere floracont floracont Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare:Am o societate care in anul 2012 a avut cifra de afaceri mai mare de 65000 euro si mai mica de 100000 euro (plafonul ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)