freeelis a scris:
@ nana29
1. ati depus o solicitare scrisa la angajator sa vi se dea o copi conforma cu originalul de pe pagina din registru unde sunt mentionate datele despre persoana dvs ?
2. Daca ati depus si aveti dovada depunerii, atunci in cazul in care se tergiverseaza eliberarea acestui document puteti sesiza ITM-ul - online, prin posta sau la registratura institutiei.
3. Inspectia Muncii - linia telefonica gratuita pentru sesizari privind munca fara forme legale este activa. Aceasta este accesibila apelantilor prin intermediul numarului verde
0800 868 622.
Functionarea serviciului este asigurata de luni pana vineri, intre orele 08.30 si 16.30, apelurile putand fi realizate din retele fixe.
Multumesc pentru raspuns, domn/a consilier, dar faptele sunt urmatoarele:
- aceasta firma, nu foloseste documente, solicitante de semnatura angajatilor
- contractul pe care l-am semnat, a fost o intamplare, nu stiu exact ce imprejurare a creat aceasta obligatie
- am solicitat de doua ori, verbal, confirmarea de pe revisal, anuntandu-mi decizia ca nu voi mai merge la lucru, incepand cu 20, ale lunii, daca nu primesc acea confirmare
- luni 20. dec. am fost asteptata cu o hartie, pe care pot citi datele mele personale si data inregistrarii in revisal, REGES, insa in josul paginii, unde ar trebui sa apara istoricul si data incarcarii, apare EROARE. Insa, in coltul drept, jos, al paginii apare data 16 12 2011, ora 13:19.
Am tacut malc, gandindu-ma ca daca mai deschid gura, nu voi incasa nici acea bruma de bani, pe care azi mi-a dat-o, semnand pe o foaie de hartie in dreptul numelui meu. Asta este statul de plata! Nu stiu daca sa rad, sau sa plang! Doamna administrator, mi-a spus ca sunt banii pentru cele 15 zile din luna decembrie, iar pentru lichidare sa merg pe 12 ian 2012.
Am intrebat-o, bineinteles, daca se va face si o nota de lichidare, un document semnat de ambele parti, cum ca perioada de lucru a incetat. Raspunsul a fost, categoric NU, ci doar ca se vor scoate din registrul revisal, datele mele. Nu are rost sa mai povestesc, in ce conditii am muncit. Banuiesc, ca... si imi cer scuze pentru comparatie, dar cred ca si in penitenciare, sunt conditii mai bune!
Va reamintesc, faptul ca, este vorba despre un contract pe termen de o luna, dar care inceteaza fortat pe 22 ale lunii, prin motiv, ca vin sarbatorile de iarna.
Raman la propria mea parere! Legislatia este conceputa doar pentru A FI, nu pentru a preveni sau corecta abaterile din societate!
Cat despre sesizare, daca ITM-ul si-ar face constiincios temele, aceasta poate fi verificata chiar si ulterior perioadei reclamate.
Sunt in posesia acelui contract, precum si acea hartie revisal. Contractul contine datele reale ale firmei. Indiferent cat ar nega cineva ca nu m-am prezentat la munca, sunt anumite detalii care pot fi anchetate si verificate. Dar banuiesc, ca statul nu are interesul asta!
Nimeni, care are un loc de munca, legal sau nu, nu va folosi acel numar de telefon in conditiile in care angajatorii au sistem intern de interceptare a zgomotelor sau dialogurilor. Ca sa nu exagerez, vorbind si de camere de luat vederi, pe care le pot folosi doar in propriul lor avantaj.