avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre CIM cu perioada temporala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre CIM cu perioada temporala

Buna seara! Am o mare nelamurire cu privire la un contract de munca! Incerc sa gasesc mai multe informatii, chiar de pe site-ul ITM, dar nu intalnesc ce ma intereseaza. In luna noi.2011, mai exact pe 20, am obtinut un loc de munca la o societate care are sediul declarat la o adresa, iar punctul de lucru in alta parte.
La interviu, este vorba de confectii textile, am dat o proba de lucru de 4 ore, dupa care administratorul firmei, doamna care supravegheaza atelierul de productie, mi-a spus ca daca sunt de acord, pot sa incep lucrul din ziua urmatoare, dar pentru 2 sapt. de proba, dupa care mai discutam. Nu stiu ce s-a intamplat ca s-a hotarat ca pe data de 29 ale aceleiasi luni, sa vina cu un contract conceput pentru o luna si anume, din 30 noi pana la 30 dec, cu un salariu min, justificand ca acesta este doar pentru o plata mai mica la impozite. Am fost de acord, in principiu, am semnat cu promisiunea ca voi primi in timp util confirmarea ITM, precum si fisa postului. Din necesitatea urgenta unui loc de munca, am acceptat toate acestea, desi totul mi s-a parut ciudat si neloial. Am lucrat pana ieri, solicitand de doua ori documentele promise, acum amanandu-ma pana luni, cu aceeasi promisiune.
Nu sunt sigura daca exista baza legala pentru un denunt ITM si cum trebuie sa procedez, pentru a recupera acel modest salariu, care il am de incasat. Situatia, a fost generata si de conditiile mizere de lucru, oferite de aceasta societate, precum si obiceiul ca doamna in cauza, la un eventual control, inchide atelierul si-si trimite oamenii acasa. O alta neconcordanta, este si faptul ca pe 22, vrea sa inchida atelierul pentru sarbatorile de iarna, fapt care nu a fost precizat in momentul incheierii contractului. Sunt amenintata cu nerespectarea contractului, desi nu am dovada clara a legitimitatii acestuia.
Concluzie: exista vre-o lege care sa previna si stopeze acest gen de exploatare?
Cum pot face un denunt si unde? Mi s-a facut o protectie a muncii, doar Dumnezeu stie, daca legala sau nu.
Imi puteti raspunde la aceste intrebari? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nana29 , utilizator 20:18, 17 Decembrie 2011
Inregistrarea unui CIM chiar si pe perioada de proba sau determinata asa cum ati spus din 30 NOv pina in 30 Dec. trebuie inregistrat REvisal (adica ITM) inainte de data de inceperea a contractului cu o zi ,deci trebuia sa va parvina un ex. din contract.
Daca nu-l aveti inseamna ca nu vi la inregistrat si se prea poate sa ramineti si fara plata muncii prestate.In consecinta puteti face o sesizare la ITM de care apartineti urgent..pina nu expira perioada si nu vin sarbatorile.
Ati semnat si ati primit ceva hirtii prin care sa dovediti ca ati fost la serviciu?
Din pacate, nu!
Am doar acel contract din care se deduce denumirea firmei cu stampila si semnatura doamnei administrator. Am mai reusit sa obtin numarul de telefon de la o colega noua, care este in aceeasi situatie, dar nu stiu in ce masura vrea sa se implice.
Am doar cunostinta ca multe dintre fetele mai vechi, lucreaza sub diverse forme, la mica intelegere. Este un colectiv mai mic, de cca 10 oameni si mai angajeaza ocazional, cand are nevoie.
Daca fac o sesizare la ITM, stiu ca va fi anuntata in timp util ca sa dispara din vizorul inspectiei.
M-am gandit la o forma, insa din pacate, nu stiu cat de promt actioneaza ITM la un mesaj electronic. Am sa incerc! Ar fi cam unica solutie ca s-o prinda la fata locului, prin intermediul meu. O sesizare reala cere mult timp. Contractul pe care il detin, este o proba, dar nu stiu cat de puternica poate fi. Datele firmei apar pe internet, dar doar in anul 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca nelu_nedi nelu_nedi Pe data de 2.12.2011 am fost angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu salariu negociat ex 1100 ron si salariu net 900 lei + ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm alex19882011 alex19882011 Buna ziua, imi poate spune cineva ce sa fac daca angajatorul nu mi-a platit a doua luna de munca si nu vrea? Mentionez ca.. mi s-a spus la inceput voi fi ca ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta cu informatii? anadinbiia anadinbiia v-as ruga f.mult daca cineva ma poate ajuta cu informatii . am 27 ani si pana in luna dec.2006 am lucrat la o societate comerciala ,cu contract de munca pe ... (vezi toată discuția)