avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Pe data de 2.12.2011 am fost angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu salariu negociat ex 1100 ron si salariu net 900 lei + bonuri de masa 1 pe zi in contract de munca spune ca perioada de proba este de 30 zile.pe data de 5.12 .2011 sau dat bonurile de masa au spus ca eu nu am dreptul pe 21 sau platit salariile iar nu am avut dreptul pe 5 01 2012 bonuri nu am dreptul astept pana pe 21 sa vad daca imi dau salariu. Mentionez ca m-au pus sa lucrez numai de noapte pina acum in contract nu se specifica asa ceva.
Doresc sa intreb si eu este legal ce fac ei .Care este de fapt salariul negociatul sau net .Ce trebuie sa fac cui ma adresez.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:20, 17 Ianuarie 2012
Drepturile aferente lunii dec. le luati in luna ianuarie cand se face lichidarea lunii dec.
Salariul negociat il cunoasteti dv. si este inscris in CIM. Pentru orele de noapte trebuie sa primiti spor conform CCM aplicabil, RI sau CIM care nu poate fi mai mic de 25% (corect freeelis).
Daca considerati ca drepturile dv. nu sunt respectate puteti sesiza ITM.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
ContSters42179, utilizator
Sporul pentru munca de noapte este de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca am fost in perioada de proba pe decembrie inseamna ca nu imi da salariu si bonuri pe decembrie ca normal pe 5 ianuarie trebuia sa-mi de-a bonurile pe decembrie.cum a dat la colegi. Care e legea unde spune ca perioada de proba nu se plateste.
Si in perioada de proba aveti aceleasi drepturi salariale ca ale oricarui salariat.
Solicitati aceste drepturi sau sesizati ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie să plătească valoarea bonurilor de masă? angajatorul soțului meu le scade valoarea din salariu Gianina Nicoleta Gianina Nicoleta Sotul meu are salariul min pe economie 1900Ron(1100net)+ bonurile de masa 21x15.18Ron...cu ce drept angajatorul scade din salariu bonurile de masa.(are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa iau net in mina salariu? ionel stavar ionel stavar Lucrez ca agent de paza la 1 depozit, cu program in ture de noapte 12 cu 36 ore,iar sambata 20 de ore si duminica 24 ore.,am contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)