Deci legea ma obliga sa mut eu stilpul?Imi puteti spune va rog numarul si articolul legii.Nu au refuzat mutarea,am mentionat ca am facut cerere scrisa si mi s-a raspuns sa merg sa se faca proiect si deviz de lucrari contracost desigur.Nu inteleg totusi ce lege ma obliga pe mine sa platesc toata lucrarea in conditiile in care mie imi este ingradit dreptul la proprietate.Imi spuneti exact nr legii va rog ca daca e asa nu inteleg pentru ce ma mai sfatuiti sa-i actionez in judecata.multumesc.
Buna ziua,as ruga un raspuns care sa ma lamureasca in urmatoarea problema:am cumparat un teren pe care am construit o casa.Terenul se afla la 40 de metri de strada principala iar accesul se face printr-o cale de acces (teren proprietate proprie) lung de 40 m desigur dar de 3 m latimeExact la intrarea pe proprietate insa, cam la mijlocul frontului meu la strada este amplasat un stilp de curent aflat pe domeniul public insa care imi blocheaza accesul la proprietate fiind amplasat exact la mijloc de o parte si de alta ramin 1,5 m.In aceste conditii este imposibil sa am acces cu masina in curtea mea,lemnele pentru incalzire trebuie sa le car 40 m cu roaba, nu poate intra masina pentru vidanjare iar in cazul unui incendiu nici pompierii.Am facut adresa la dinsii si mi s-a raspuns ca potrivit legii trebuie sa fac proiect si sa mut stilpul exclusiv pe banii mei.Personal nu mi se pare normal sa-mi fie blocat,obstructionat accesul la proprietate de catre ceva ce nu-mi apartine iar costurile sa le suport eu..Casa este contruita cu autorizatie si aprobari de la electrica,primarie pompieri .Multumesc.
buna ziua,sunt asis maternal de 15 ani.am in ingrijire 2 copii.intentionez sa demisionez si as dori ca unul dintre copii sa ramina in continuare la mine fiind minor(are 16 ani)desigur ca si el doreste asta..as dori sa stiu daca plasamentul simplu potrivit noii legi a plasamentului se aproba intrucit sub nici o forma nu doresc sa renunt la copil si dc se aproba care sunt exact pasii de urmat si actele necesare.multumesc mult
nu cred ca e cea mai buna varianta.un astfel de contract este usor atacabil in instanta.eu stiu ca dupa decesul parintilor mostenirea se imparte in mod egal intre cei care detin dreptul de mostenitor.si auzisem de ceva lege care tocmai asta prevede egalitatea.deci una din fiice primeste 42 mii e iar cealalta 10 mii e?cred ca dumneavoastra nu ati inteles prea bine ce am intrebat.cit timp traiesc parintii fac ce vor cu bunurile care le detin asta stiu.initial vroiau sa-i faca contract de vinzare pt apartament ei insa stiu sigur ca eu puteam contesta in justitie acel contract pt ca incalca drepturile mele.nu i-au facut contract ca au vindut apart direct ai mei insa toata suma a revenit surorii mele.acum eu cica ramin cu o casa de 10 mii e care in 1 rind nu stiu cum o mai pot cistiga legal eventual sa vina sora mea sa semneze un act la notar cum ca nu mai are pretentii ca ea si-a luat partea de mostenire.oricum ai lua -o insa e un dezechilibru major creat .rog mult raspuns competent.multumesc
rog raspuns pt o prietena aflata intr-o situatie bizara zic eu.este insarcinata insa despartita de sotul ei de multi ani dar nedivortati legal.ea are acest copil cu partenerul ei actual.intrebare: cum trece la nastere in certificatul de nastere copilul?tatal biologic sau tatal care rezulta din actele de stare civila
buna ziua.as dori si eu sa aflu dc ceea ce mi se intimpla e corect din punct de vedere legal si dc nu cum pot actiona pt a mi se face dreptate.parintii mei au vindut apartamentul aflat in proprietate in 2008 si toata valoarea lui i-au dat-o surorii mele pe numele careia dealtfel a fost deschis si contul in care banca a virat banii(am precizat asta deoarece e singura dovada cred cum ca banii au ajuns la ea.e vorba de suma de 42mii euro)eu urmeaza sa primesc o casa la tara in valoare de maxim 10 mii euro dar sa-i si ingrijesc pe batrinii mei parinti pt a intra in posesia acestei mosteniri.copii nu sunt egali in fata legii?ei nu inteleg de ce ma revolt eu!in plus sora mea a incasat banii pt apartament eu pt casa ar trebui sa astept decesul lor insa stiu ca in cazul unui deces mostenirea se imparte egal intre frati_in cazul meu 2 surori,deci sora mea va primi inclusiv jumatate din amarita de valoare am zis eu de 10 mii e dar e posibil sa fie muult mai putin casa fiind in voiog si la 60 km distanta de oras..se pare ca suntem egale doar ca unele mai egale fata de altele....rog mult un sfat juridic.precizez ca nu am semnat absolut nici un act nu suntem in vreun fel de litigiu,nu am mai avut nimic de impartit pina acum.multumesc