avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mutare stalp de electricitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mutare stalp de electricitate

Buna ziua,as ruga un raspuns care sa ma lamureasca in urmatoarea problema:am cumparat un teren pe care am construit o casa.Terenul se afla la 40 de metri de strada principala iar accesul se face printr-o cale de acces (teren proprietate proprie) lung de 40 m desigur dar de 3 m latimeExact la intrarea pe proprietate insa, cam la mijlocul frontului meu la strada este amplasat un stilp de curent aflat pe domeniul public insa care imi blocheaza accesul la proprietate fiind amplasat exact la mijloc de o parte si de alta ramin 1,5 m.In aceste conditii este imposibil sa am acces cu masina in curtea mea,lemnele pentru incalzire trebuie sa le car 40 m cu roaba, nu poate intra masina pentru vidanjare iar in cazul unui incendiu nici pompierii.Am facut adresa la dinsii si mi s-a raspuns ca potrivit legii trebuie sa fac proiect si sa mut stilpul exclusiv pe banii mei.Personal nu mi se pare normal sa-mi fie blocat,obstructionat accesul la proprietate de catre ceva ce nu-mi apartine iar costurile sa le suport eu..Casa este contruita cu autorizatie si aprobari de la electrica,primarie pompieri .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cipri77 , utilizator 00:16, 13 Ianuarie 2023
Buna ziua,
Chiar daca nu vi se pare dumneavoastra corect dar asa este legea.
Pentru lamurire va sfatuiesc sa va adresati in scris sa le solicitati mutarea si, in caz ca va refuza, sa le solicitati temeiul legal.
II puteti actiona in judecata daca va nemultumesce ceva.
Deci legea ma obliga sa mut eu stilpul?Imi puteti spune va rog numarul si articolul legii.Nu au refuzat mutarea,am mentionat ca am facut cerere scrisa si mi s-a raspuns sa merg sa se faca proiect si deviz de lucrari contracost desigur.Nu inteleg totusi ce lege ma obliga pe mine sa platesc toata lucrarea in conditiile in care mie imi este ingradit dreptul la proprietate.Imi spuneti exact nr legii va rog ca daca e asa nu inteleg pentru ce ma mai sfatuiti sa-i actionez in judecata.multumesc.
Buna ziua, Ce ati rezolvat cu stalpul.? Cat costa proiectul si devizul? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
trandafir2, moderator
Buna ziua. Sunt in aceeasi situatie, deci ma intereseaza mult sa stiu ce ati mai facut. Ati rezolvat ceva?
Deci în consecință suntem proprietari ,dar nu suntem noi ăștia mici murim cu dreptatea în mana,trebuie sa te judeci ani de zile și ei i-ti rad în nas . Unde mai e atunci dreptul la proprietate dacă nu pot folosi proprietatea?
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
Cipri77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stilp curent electric pe proprietate privata gicuro1 gicuro1 Am pe proprietatea mea doi stilpi de curent electric. am inteles ca ar fi posibilitatea de a obtine ceva benefici de pe urma acestor stilpi amplasati pe ... (vezi toată discuția)
Cablu electric pe teren Numaratoare Numaratoare Buna si multumesc anticipat de raspuns.Am un teren de 600 m pe care doresc sa contruiesc P + 1 dar pe o diagonala trece un cablu electric de la stilpi de ... (vezi toată discuția)
Apa potabila cu miros fecaloid mika-le mika-le Buna ziua. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost construita acum ... (vezi toată discuția)