avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate mia2012

Activitate mia2012

Sentinta s-a pronuntat in data de 23 noiembrie si amandoua partile interesate erau prezente in sala de judecata la data pronuntarii.Deci....?Se poate considera ca sentinta a fost comunicata in ziua respectiva?
Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua!
o prietena are o sentinta intr-un proces civil,unde a avut castig de cauza si este specificat faptul ca paratul poiate face recurs in termen de 15 zile.
Sentinta a fost data pe 23 noiembrie 2011.
Intrebarea mea este care e termenul pana cand paratul poate face recurs?Sunt 15 zile calendaristice (in acest caz,azi ar fi ultima zi) sau 15 zile lucratoare (eliminand sambata si duminica si 1 dec.care e sarbatoarea nationala)-dupa calculele mele ar fi 15 decembrie?
Va multumesc pt raspunsuri.


"De ce nu incercati sa lasati orgoliile la o parte si sa purtati o discutie deschisa cu fetita referitor la programul de vizita? Faptul ca ,,nu ar vrea sa plece in vacanta in Suedia (asa cum i-a propus tatal)'' suna mai mult a dorinta dv de a nu o lasa sa plece. Luati in calcul aspectul pozitiv al ofertei tatalui, faptul ca fata va cunoaste o noua cultura, locuri noi, alta mentalitate si nu in ultimul rand faptul ca tatal este dispus sa cheltuie bani pentru asta. Apoi, decat sa o trimiteti in vancanta in Romania, nu mai bine ii dati posibilitatea sa colinde lumea"
Fetita nu vrea sa plece fara mine,tocmai de aceea ma gandeam la un proces pt stabilirea programului de vizita in Italia.Cu siguranta si fetita are motivele ei pt care este reticenta si nu vrea sa plece la tata.Va dau un exemplu :a fost cu tatal pt 8 zile si fetita mi-a spus ca el nu a dormit nici macar o noapte cu ea.Deci un tata care isi vede copilul dupa aproape un an,eu zic ca ar trebui sa fie mai apropiat
In concluzie,ce ar trebui sa fac???
Deschid proces pentru marirea pensiei de intretinere,avand in vedere veniturile lui actuale si depun in instanta datele pe care le am-adresa lui si firma la care lucreaza.(la ce instanta,la domociliul meu din Romania sau al lui?).De buna voie nu da nimic,nu da nici macar ceea ce s-a stabilit la divort.Iar in momentul cand am o sentinta definitiva,apelez la un avocat din Suedia.Sau trebuie sa deschid proces in Suedia?Am inteles ca statul suedez nu accepta sentinte in care e trecut procentul si nu o suma fixa.
Pe site-ul autoritatii fiscale din Suedia scrie: in cazul cererilor de tip ordinar,autoritatile nu au dreptul de a refuza informatii (si aici sunt incluse informatii depre locul in care traieste o persoana,unde este angajata ,cat castiga).
Dragii mei,eu sunt dispusa sa merg pana in pazele albe in lupta pt drepturile copilului meu.Am nevoie de un avocat bun,care sa se ocupe de toate formalitatile necesare.Stiu ca va fi o lupta grea,dar vreau ca tatal copilului sa se trezeasca la realitate si sa constientizeze ca are obligatii fata de acest copil.
Nu e posibil ca un tata sa nu se intereseze.Va dau doar 2 ex:inainte de inceperea scolii i-a promisca ii trimite pachet cu rucsac,rechizite si ceea ce e nevoie pt inceperea scolii,Draga de ea a asteptat si a asteptat......in zadar.L-am intebat cand are de gand sa trimita pensia alimentara (nu a mai platit nimic din mai)si stiti ce a raspuns?!Auzi,descurca-te cum poti,ca eu nu am bani acum,am datorii,sti ca in vara am avut nunta :foottap: Deci omul are bani de insuratoare,dar nu are 42 de euro pe luna pensie alimentara.
Intrebare intrebatoare:daca deschid proces pentru marirea pensiei alimentare,instanta poate cere,prin Ambasada Suediei sau prin MAE,de la firma unde lucreaza,adeverinta de salarizare???
Asa cum am mai spus stiu la ce firma lucreaza(numele si adresa firmei),dar va dati seama ca eu nu am cum sa intru in posesia vreunui fluturas de-al lui.Bun simt din partea lui nu exista,nu plateste "de buna voie" si doar cu cearta ceea ce s-a hotarat prin sentinta,iar mai nou imi cere sa ii trimit chitante cu ce cheltui cu fetita,altfel nu imi trimite pensia.Eu sunt fara cuvinte:(
O seara buna!
Buna seara!
Dragi utilizatori si avocatii,va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia de fata:
-in urma divortului,fetita mi-a fost incredintata prin sentinta devenita definitiva si irevocabila in febr.2010.Prin sentinta s-a stabilit ca tatal sa plateasca o pensie alimentara de 171RON "reprezentand 1/4 din salariul net al acestuia".Ca program de vizita tatal are dreptul sa o ia pe la domiciliul lui din Romania 2 week-enduri pe luna,de Pasti si de Craciun,din 2 in 2 ani si o luna in vacanta de vara.
Aceasta e sentinta,presupunandu-se ca ambii parinti si copilul isi petrec viata de zi cu zi in Romania.La scurt timp dupa sentinta,tatal s-a mutat in Suedia si la scurt timp (incepand din aprilie 2010) a inceput munca in aceasta tara.Eu si fetita ne-am mutat cam in aceeasi perioada in Italia (aici am mai lucrat pt 2 ani inainte de a depune cererea de divort).
Intrebarile mele sunt 2 si anume:

-care este procedura pt a cere marirea pensie alimentare pt fetita,avand in vedere ca tatal castiga acum aprox 1800 euro.Precizez ca in toamna anului trecut am facut o plangere penala pt neplata pensiei ,iar acum sunt la un pas de a o face din nou pt ca nu a mai trimis pensia din luna mai.Stiu adresa lui si numele firmei.
-avand in vedere ca noi suntem in Italia,iar el in Suedia ce sanse ar fi ca programul de vizita sa se desfasoare aici.Precizez ca fetita e la scoala (invata fff bine si ii place aici) si nu ar vrea sa plece in vacanta in Suedia (asa cum i-a propus tatal).
Daca e nevoie de alte detalii,o sa revin.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri .
O seara buna.